Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Türkmen Hilal Sağlık Derneği Başkanı Yazaroğlu: - "Tuzhurmatu olaylarında ne yazık ki düşman cephelerinde kullanılan ağır silah ve tanklar da kullanıldı. İlçe içerisinde Haşdi Şabi ile Peşmerge güçlerinin ağır silah kullanması, sivilleri korkutmuştur"

KERKÜK (AA) - Irak'ın Kerkük kentinde yer alan Türkmen Hilal Sağlık Derneği Başkanı İstebrak Yazaroğlu, Salahaddin iline bağlı Tuzhurmatu ilçesinde Peşmerge ve Türkmen Şii milisler arasında çıkan çatışmada 8 kişinin hayatını kaybettiğini, 17 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Yazaroğlu, Kerkük kent merkezinde yaptığı basın açıklamasında, "Tuzhurmatu olaylarında ne yazık ki düşman cephelerinde kullanılan ağır silah ve tanklar da kullanıldı. İlçe içerisinde Haşdi Şabi (Şii milis gücü) ile Peşmerge güçlerinin ağır silah kullanması, sivilleri korkutmuştur. Bu tür olayların arkasında bulunan herkesi kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Türkmen Şii milisler ve Peşmerge güçleri arasındaki bir günlük çatışmanın bilançosunun ağır olduğunu aktaran Yazaroğlu, "Tuzhurmatu'daki çatışmada 3 Haşdi Şabi, 3 Peşmerge ve 2 sivil olmak üzere toplamda 8 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi de yaralandı." bilgisini paylaştı.

- Kimyasal silah saldırısında yaralananların sayısı 9 bine çıktı

Terör örgütü DAEŞ'in Şubat ayında Kerkük iline bağlı Tazehurmatu kasabasına kimyasal silah ile saldırması sonucu yaralananların sayısının 9 bine çıktığını belirten Yazaroğlu, durumu ağır olan 104 yaralının ise Türkiye'ye sevk edildiğini kaydetti.

Irak'taki Kürdistan Yurtseverler Birliği'ne (KYB) bağlı Peşmerge güçleri ve Haşdi Şabi çatısı altında yer alan Türkmen Şii milisler arasında önceki gün Tuzhurmatu ilçesindeki gerginlik ağır çatışmaya dönüşmüştü.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.