Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Irak'ın Musul kentindeki DAEŞ, Peşmerge'nin kontrolündeki Hristiyan Tılskof beldesindeki bazı noktaları ele geçirdi- Irak ordusu Enbar Operasyonlar Komutanı Mıhlavi: - "Sabahın erken saatlerinde Felluce'nin güney yolu ve diğer üç önemli bölgenin geri alın

MUSUL (AA) - Irak'ın Musul kentindeki terör örgütü DAEŞ, Peşmerge'nin kontrolündeki Hristiyan Tılskof beldesindeki bazı noktaları ele geçirdiği belirtildi.

Saldırıya ilişkin AA muhabirine konuşan bir Peşmerge komutanı, "Sabahın erken saatlerinde yoğun saldırı gerçekleştiren terör örgütü DAEŞ, ağırlıklı olarak Hristiyan nüfusa sahip Tılskof beldesindeki bazı noktaları ele geçirdi. Teröristler beldeye yakın köylere bombalı araçlar ve intihar eylemcileriyle saldırı gerçekleştirdi." dedi.

Söz konusu saldırı sonucu beldede ikamet eden bazı Hristiyan sivillerin ve Peşmergelerin de yaralandığı kaydedildi.

Hristiyan Tılskof beldesi DAEŞ'in elinde tuttuğu Musul kent merkezinden yaklaşık 30 kilometre mesafede olduğu kaydedildi.

- Felluce'yi kurtarma operasyonu

Irak ordusu Enbar Operasyonlar Komutanı İsmail El Mıhlavi, DAEŞ'in elinde tuttuğu Enbar ilindeki Felluce'nin yeri alınması için kurtarma operasyonun başladığını bildirdi.

Söz konusu kurtarma operasyonun üç koldan yürütüldüğünü kaydeden Mıhlavi, "Sabahın erken saatlerinde Felluce'nin güney yolu ve diğer üç önemli bölgenin geri alınması için kurtarma operasyonu başladı. Bölgedeki aşiret güçleri, uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları da destek veriyor." dedi.

Terör örgütü DAEŞ, Enbar'ın Felluce kentini 2013 yılından sonunda kontrol etmeye başladı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.