Irak'taki olaylar

Irak'taki olaylar
Irak güvenlik güçleri Enbar vilayetinde yürüttüğü operasyonlarda terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu 7 köyde kontrolü sağladı- Operasyonlarda 25 DAEŞ militanı öldürüldü, 5 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti

ENBAR (AA) - Irak güvenlik güçlerinin Enbar vilayetinde yürüttüğü operasyonlarda ilerleme kaydettiği ve terör örgütü DAEŞ'in elinde tuttuğu 7 köyde kontrolü sağladığı, 25 DAEŞ militanının öldürüldüğü ve 5 güvenlik görevlisinin de hayatını kaybettiği bildirildi.

Enbar vilayetindeki el-Cezire Operasyonları Komutanı Orgeneral Ali İbrahim Debun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Irak güvenlik güçleri ile aşiret mensuplarının Bağdadi nahiyesinin kuzeydoğusundaki El-Cevdefiye, Ebla, Es-Savir ve Ebul Ula köylerini DAEŞ'ten geri aldığını belirtti.

Debun, söz konusu 4 köyün ele geçirildiği operasyonda 23 DAEŞ militanının öldürüldüğünü, intihar eylemcilerinin kullandığı bomba yüklü iki aracın imha edildiğini kaydetti.

Rutbe ilçesinin doğusunda DAEŞ'in kontrolündeki Ermile, El-Elmaniye, Ed-Duraime köylerinin de geri alındığını belirten Debun, güvenlik güçlerinin Rutbe ilçesinin merkezine doğu yönünden yaklaştığını ancak terör çetelerinin karayoluna döşediği mayın ve bombaların daha fazla ilerlemelerine engel olduğunu ifade etti.

Rutbe Kaymakamı İmad ed-Duleymi de aşiret mensuplarının desteğini alan güvenlik güçlerinin, ilçenin 20 kilometre uzağındaki karayolu çevresinde bulunan DAEŞ'in elindeki Ed-Daba bölgesinde de kontrolü sağladığını belirtti.

Operasyonlarda intihar eylemcilerinin kullandığı bomba yüklü 3 aracın imha edildiğini, 2 intihar eylemcisinin öldürüldüğünü kaydeden Duleymi, bir binaya yerleştirilen bombaların infilak etmesi sonucu 5 emniyet mensubunun hayatını kaybettiğini ifade etti.

Irak güçleri dün, Enbar'a bağlı Rutbe ilçesinde kontrolü sağlamak için operasyon başlatmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.