Irak'taki Şii milis gücü Haşd eş-Şabi'nin Suriye ile bağlantısı

Irak'taki Şii milis gücü Haşd eş-Şabi'nin Suriye ile bağlantısı
Haşd eş-Şabi'nin, Suriye güvenlik güçleriyle koordine halinde olduğu bildirildi

BAĞDAT (AA) - Irak ordusuna destek veren Şii milis gücü Haşd eş-Şabi'nin, Suriye güvenlik güçleriyle koordine halinde olduğu bildirildi.

Haşd eş-Şabi'nin yöneticilerinden Ebu Mehdi el-Muhendis, Kerbela kentinde düzenlediği basın toplantısında, Haşd eş-Şabi'nin Suriye güvenlik güçleri ile koordine halinde olduğunu söyledi.

Önümüzdeki günler için büyük bir askeri operasyonun sinyalini veren Muhendis, buna ilişkin hazırlıkların yapıldığını belirtti.

Haşd eş-Şabi ile Suriye güvenlik güçleri arasında bilgi alışverişinin yapıldığını kaydeden Ebu Mehdi, "Irak-Suriye sınırındaki askeri operasyonlar yaklaştığında iki taraf arasında ortak bir çalışma olacak" diye konuştu.

Söz konusu operasyonun yapılacağı bölgeye dair ayrıntılı bilgi vermeyen Muhendis, "Haşd eş-Şabi, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanlığının idaresi altında tanınan bir askeri güçtür ve komutanlığın verdiği emirleri yerine getirir" ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.