Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler
KDP ve KYP'nin politbüro üyeleri Irak'taki siyasi gelişmeleri ele almak üzere Erbil'de bir araya geldi

ERBİL (AA) - Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) politbüro üyelerinin, Irak'ta yaşanan siyasi krizi görüşmek üzere bir araya geldiği bildirildi.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yer alan Erbil kentinde gerçekleşen görüşmenin ardından yapılan yazılı açıklamada, Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözümüne değinildi.

Açıklamada, "Kürdistan'daki siyasi güçler olarak, tüm siyasi tarafların onayını almış bir proje kapsamında yeniden diyalog ve görüşmelerin başlamasına karar verdik. Tüm siyasi taleplerimizi kapsayan ve sorunların bir defada çözülmesi için meclisteki siyasi partilerden oluşan yüksek bir heyet en kısa zamanda Bağdat'ı ziyaret etmeye hazırdır." denildi.

Bağdat'ta meydana gelen son siyasi gelişmeler hakkında ise açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Gerçek yönetim kabiliyetine sahip olunması ve siyasi ittifak dengesinin sağlanması halinde, hükümet ve meclis içerisindeki sorunlar çözüm bulacaktır. Söz konusu ittifak güven üzerine kurulu olacak, hükümet ise Kürdistan bölgesini de içerisine alan tüm tarafların ortak projelerinin yerine getirilmesiyle meydana gelecektir."

Açıklamada, IKBY'nin bağımsızlık referandumuyla ilgili ise Kürtlerin bu konuda görüşmesi gereken ilk taraf ve devletin Irak olduğu vurgulanarak, "Irak hükümeti, meclisi ve siyasi taraflarla diyaloğa geçilecektir." ifadeleri yer aldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.