Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler
Şii lider Mukteda es-Sadr, tüm bakanların istifa etmesini, 72 saat içinde teknokratlar hükümeti kurulmasını istedi

BAĞDAT (AA) - Iraklı Şii lider Mukteda es-Sadr, tüm bakanların istifa etmesi, 72 saat içinde teknokratlar hükümeti kurulması çağrısında bulundu.

Sadr, yaptığı yazılı açıklamada, eksi Başbakan Nuri el-Maliki'yi eleştirerek, "Eski hükümete ve çökmüş üçüncü dönem başbakanlık sahibine lanet olsun." ifadelerini kullandı.

"Siyasal hizipçilik halkın kaderini ve hukukunu çalmaya devam ediyor. Bazı kişiler ve yandaşları, doğru yolu saptırmak için, kişisel ve parti çıkarı uğruna iğrenç politikasını geri getirdi. Bu konuya son derece dikkat edilmesi gerekir." değerlendirmesinde bulunan Sadr, milletvekillerinin meclisteki eyleminin, barışçıl halk gösterileri desteğiyle eş zamanlı devam etmesi gerektiğini belirtti.

Hükümetteki tüm bakanların istifa etmesini isteyen Sadr, ayrıca Başbakan, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı'ndan, 72 saat içinde oylamaya sunacakları teknokrat adaylardan oluşan kabine kurmasını talep etti.

Sadr, açıklamasında "Başbakan, 45 gün içerisinde siyasi sürecin geri kalan yönünü değiştirsin, siyasi grupları dinlemeden ve halkın görüşüne aykırı anlaşmalar imzalamadan bu halkın desteğini kullansın. Başbakan bu talepleri karşılamadığı halde mesele halka havale edilecek. Ben kendimi halk hanesine koydum ve hiçbir siyasi polemikte yer almam." ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.