Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler
BAĞDAT (AA) - Irak Meclisi'nde hukuki süreci tartışmalı oturumun perşembe gününe ertelendiği bildirildi.Meclisteki Kürt grupları adına basın toplantısı...

BAĞDAT (AA) - Irak Meclisi'nde hukuki süreci tartışmalı oturumun perşembe gününe ertelendiği bildirildi.
Meclisteki Kürt grupları adına basın toplantısı düzenleyen milletvekili Ala Talabani, "Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un çağrısı üzerine bugünkü meclis oturumuna katıldık. Ancak bazılarının (eylemci milletvekilleri) söz konusu çağrıya kulak asmadığı sürpriziyle karşılaştık. Bunun üzerine (Sünni) Irak Güçler Birliği koalisyonu, Muvatın Koalisyonu (Şii), Bedir Grubu (Şii), Fazilet bloku (Şii), İslah (reform) bloku olarak oturumu terkettik." dedi.

Talabani, "Bugün yaşananlar, siyasi ortaklığı hedef aldı ve anayasaya aykırıydı." diye konuştu.
Irak Güçler Birliği Koalisyonu Başkanı Ahmet el-Mesari de meclise meşruiyeti dönene kadar uğramayacaklarını söyledi.

Öte yandan eylemci milletvekilleri adına konuşan Heytem Cuburi ise mecliste bugün 230 milletvekilinin katılımıyla yeterli sayıya ulaşıldığını savundu.
Cuburi, "Meclisin geçici Başkanı Adnan el-Cenabi, bugünkü oturumda meclisin yeni başkanlık divanı için aday başvuru süresini başlattı. Bu süre Perşembe gününe kadar devam edecek, oturum da perşembe gününe kadar açık kalacak." dedi.

Irak Meclisi'nde bugün gerçekleşen oturuma eylemci milletvekillerin dışındaki siyasi gruplar da katıldı. Görevden alındığı iddia edilen Meclis Başkanı Selim el-Cuburi ise oturuma katılmadı.
Cuburi, yaptığı yazılı açıklamasında, meclis oturumlarını askıya aldığını belirtti.
Türkmen milletvekilleri de ise söz konusu oturuma katılmadı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.