Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler
Görevden alındığı iddia edilen Irak Meclis Başkanı Cuburi: "Olup bitenlerden sonra en meşru yol meclisin önümüzdeki günlerde halkın seçtiği ve şeklini verdiği yeni hükümeti oylamaya sunması olacak"

BAĞDAT (AA) - Irak'ta hukuki süreci tartışmalı oturumla görevden alındığı iddia edilen Meclis Başkanı Selim el-Cuburi, meclisin bu hafta içerisindeki ilk oturumunda yeni hükümet kabinesini oylamaya hazır olacağını söyledi.

Cuburi, Bağdat'ta düzenlenen "Dünya Kitap Günü" etkinliğinde yaptığı konuşmada, "Olup bitenlerden sonra en meşru yol meclisin önümüzdeki günlerde halkın seçtiği ve şeklini verdiği yeni hükümeti oylamaya sunması olacak. Bu hükümet, mevcut krizi aşmak için en doğru ve başarılısı olacaktır." dedi.

Meclisteki milletvekillerinin eylemini hatırlatan Cuburi, krizin herhangi bir şahıs ya da makamla alakası olmadığı, bunun bir iktidar ve devlet krizi olduğunu kaydetti.

Irak meclisinde 14 Nisan'da yapılan oylama sonucu Meclis Başkanı Cuburi ve iki yardımcısı Humam Hammudi ile Aram Şeyh Muhammed'in görevden alındığı iddia edilmişti. Karar, oylamaya katılan 171 milletvekilinin oy birliğiyle alınırken hukuki geçerliliği tartışma konusu olmuştu.

Oylamanın ardından Meclis Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu oturumun anayasaya aykırı olduğu ve toplantı yeter sayısına ulaşılmadığı belirtilmişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.