Irak'taki siyasi gelişmeler

Irak'taki siyasi gelişmeler
Irak'ta bakanlar kurulu toplanamadı

BAĞDAT (AA) – Irak'ta Başbakan Haydar el-İbadi başkanlığındaki bakanlar kurulu, yeterli kabine üyesi olmadığı için toplanamadı.

Irak Meclisinde Kanun Devleti Milletvekili Heytem el-Cuburi, yaptığı açıklamada, bakanlar kurulunun yeterli kabine üyesi sayısının elde edilemediği için toplanamadığını belirtti.

Cuburi, şunları kaydetti:

"Mecliste 6 bakandan güvenoyunun çekilmesi, bunların yerine gelenlerin henüz yemin etmemesi ve Sadr Hareketi ve Yüksek İslami Konseyine bağlı 6 bakanın da istifası sonucu Bakanlar Kurulu toplanamadı. Asıl sayısı 22 olan bakanlar kurulunun toplanabilmesi için en az 13 üyenin hazır bulunması gerekiyor. Bu da yürütme erkinin çalışamaz hale geldiğini gösteriyor. Ayrıca meclis de yaşanan son olaylardan dolayı toplanamayacak. Bu da bizi yasal ve anayasal boşluğa düşürdü ve devlet yönetiminin atıl olduğunu gösterdi."

Irak'ta Şii lider Sadr yanlısı çok sayıda gösterici, cumartesi günü hükümet binalarının bulunduğu korunaklı Yeşil Bölge'yi ihlal ederek parlamento binasına girmişti. Ellerinde Irak bayraklarıyla vekillerin koltuklarında oturan eylemciler içerideki eşyalara zarar vermiş, çerçeveleri ve masaları kırmıştı. Yeşil Bölge çevresindeki beton bariyerler göstericiler tarafından yıkılırken, bazı milletvekilleri saldırıya uğramıştı. Göstericiler pazar günü Yeşil Bölge'den ayrılmıştı.





Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.