İran asıllı klavsen sanatçısı Esfahani İstanbul'da konser verdi

İran asıllı klavsen sanatçısı Esfahani İstanbul'da konser verdi
Esfahani:"Türkiye'yi çok seviyorum. Ben müzisyen olmanın yanında aynı zamanda tarihçiyim ve özellikle Osmanlı ve Bizans tarihini etüd ettim. Bu konuda bilgi sahibiyim, bu yüzden İstanbul'a gelmek benim için farklı bir anlam taşıyor"

İSTANBUL (AA) - İran asıllı klavsen sanatçısı Mahan Esfahani, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı Kültürel Etkinlikler Müdürlüğünce düzenlenen konserde, İstanbullu müzikseverlerle buluştu.

Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleşen konser öncesi AA muhabirine açıklamada bulunan Esfahani, daha önce de Türkiye'de konser verdiğini belirterek, "Türkiye'yi çok seviyorum. Ben müzisyen olmanın yanında aynı zamanda tarihçiyim ve özellikle Osmanlı ve Bizans tarihini etüd ettim. Bu konuda bilgi sahibiyim, bu yüzden İstanbul'a gelmek benim için farklı bir anlam taşıyor. İstanbul'a ilk geldiğimde haritaya ihtiyacım bile olmadı, daha önce incelediğim haritalardan aradığım her yeri bulabildim." dedi.

Esfahani, İran doğumlu olduğunu, 2 yaşında ABD'ye gittiğini, müzikoloji dalında üniversite bitirdikten sonra, İngiltere ve İtalya'da aldığı müzik eğitimlerinin ardından Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Pragda yaşamaya devam ettiğini söyledi.

Klasik Türk Müziği hakkında bilgi sahibi olduğunu dile getiren Esfahani, "Dünyanın her yerinde konserler veriyorum. İtalyanlar çok heyecanlı seyircidir, Almanlar ciddidir, Fransızlar beklenmedik sürprizlerle doludur. Dinleyici kitlesi her ülkeye göre değişir ama Türkiye'deki dinleyici kitlesi müzikle oldukça ilgili ve Batı'daki dinleyicilerim gibi heyecanlı, ciddi ve sürprizlerle dolular." diye konuştu.

Esfahani, müzikseverlerin büyük ilgi gösterdiği konserde, Thomas Tomkins ve Orlando Gibbons'un eserlerinin yanı sıra, Fransa'nın en ünlü barok bestecilerinden Jean Philippe Rameau'nun eserlerini ve Joan Sebastian Bach'ın altıncı partitasını seslendirdi.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.