İran heyeti Van gezisinde

İran heyeti Van gezisinde
Vanlı turizmcilerin daveti üzerine kente gelen İran heyeti, kendileri için düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi- Vali Yardımcısı Can:- "İranlı dostlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Onları ilimizde en iyi şekilde ağırlamak için ge

VAN (AA) - İran ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Van'a davet edilen İran heyeti, kendileri için düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Van'dan İran'a giden turizmcilerin daveti üzerine kente gelen, Hoy Vali Yardımcısı Ali Muhammedi, Hoy Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Şerefhanli, belediye meclis üyeleri, Hoy, Tebriz ve Urumiye illerinden acente ve otel temsilcileri, Kapıköy Sınır Kapısı'nda çiçeklerle karşılandı.

Konaklayacakları otele geçen heyet üyeleri onuruna akşam yemeği verildi. Yemeğe katılan Van Vali Yardımcısı Önder Can, geçen hafta geniş bir heyetle İran'ı ziyaret ederek kenti tanıtmaya çalıştıklarını söyledi.

Komşu ülkede çok iyi ağırlandıklarını belirten Can, "Bugün İranlı dostlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bizler de onları ilimizde en iyi şekilde ağırlamak için gerekli gayreti göstereceğiz. Güzel ilimize hoşgeldiniz." dedi.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe de İranlıları Van'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, şunları söyledi:

"İranlıları Van'a davet etmemizdeki amaç, ülkemizi ve ilimizi daha yakından tanımalarını sağlamaktır. İranlı birçok meslektaşımız Van'a geliyordu ama kenti pek fazla bilmiyordu. Bizler, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğümüzle bir program hazırladık. İranlı kardeşlerimizi 3 gün boyunca burada en iyi şekilde ağırlayacak, kentimizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtacağız."

Yemeğin ardından İranlı misafirler, Türkçe, Farsça ve Kürtçe şarkılar eşliğinde halay çekip dans etti.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, TÜRSAB Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Özgökçe ve TÜRSAB Doğu Anadolu Yürütme Kurulu Başkan Yardımcısı Engin Pişkin, 3 gün boyunca İran heyetine kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin bulunduğu yerleri gezdirecek.

İran heyeti Van gezisinde

İran heyeti Van gezisinde

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.