İran heyetinin Van gezisi

İran heyetinin Van gezisi
İlişkilerin geliştirilmesi amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında Van'a gelen İran heyeti, Akdamar Adası'ndaki Surp Haç Kilisesi'ni ziyaret etti

Vanlı turizmcilerin daveti üzerine kente gelen İran heyeti, Akdamar Adası'ndaki kiliseyi gezdi.

Hoy Vali Yardımcısı Ali Muhammedi, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Şerefhanli, belediye meclis üyeleri, Hoy, Tebriz ve Urumiye illerinden turizmcilerden oluşan heyet, valilik ziyaretinin ardından Gevaş ilçesine hareket etti.

Vali Yardımcısı Önder Can, Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölge Yönetim Başkanı Cevdet Özgökçe ve turizmcilerin mihmandarlığında Akdamar Adası'na giden heyet, buradaki kiliseyi gezerek bilgi aldı.

Ziyareti değerlendiren Vali Yardımcısı Önder Can, kentteki turizm hareketliliğinin büyük kısmını İranlı turistlerin oluşturduğunu vurguladı.

Kentin gerçek turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla bir dizi etkinlik düzenlediklerine dikkati çeken Can, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Geçen hafta içerisinde İran'dan davet ettiğimiz 67 acentadan yetkililer ve bazı kamu görevlileri ilimize geldi. Biz de ilimizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtarak İranlı turistlerin kentte kalış sürelerini artırmaya çalışıyoruz. Son dönemlerde iki ülkenin turizm yetkilileri arasında iyi ilişkiler oluşturuldu. Bu ilişkilerin meyvesini en kısa zamanda vereceğini düşünüyorum. Hali hazırda bahsedilen turist rakamlarının giderek artacağına inanıyorum. İran'daki ambargonun kaldırılmasıyla turizm aktivitesi iki yönlü gelişecektir. Biz, İranlı dostlarımızı ağırlamaktan çok memnunuz, inşallah iki ülke için de iyi olacaktır."

İranlı acente temsilcisi Aysan Cemalabadi ise Van'a fırsat buldukça geldiğini belirterek, "Burayı gerçekten çok seviyoruz. Şimdiye kadar daha çok alışveriş için geliyorduk çünkü Van'ı çok fazla tanımıyorduk ama bu etkinlikten sonra sadece alışveriş için değil gezmek için de buralara geleceğiz. Buraya gelenlerin hepsi turizm acentesı sahibi. Çok iyi ağırlandık. Ülkemize döndüğümüzde buranın güzelliklerini anlatacağız." diye konuştu.

İran heyetinin Van gezisi

İran heyetinin Van gezisi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.