İran Meclisindeki Kavga İnternete Düştü
İran'da sosyal medyaya sızdırılan bir video görüntüsünde Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile bir meclis üyesinin kavga ettiği görülüyor.
BAKANA 'HAİN' DİYE SESLENDİ
Mecliste nükleer programlarla ilgili kapalı oturum sonrasında cep telefonuyla gizlice kaydedildiği tahmin edilen video görüntüsünde muhafazakar milletvekili Mehdi Kouchakzadeh Dışişleri Bakanı Zarif'e "Hain" diye sesleniyor. Zarif ise, bakan olarak ruhani lider Ayetullah Ali Hamaney'i temsil ettiğini belirterek, Kouchakzadeh'e ülkenin en tepesindeki lider için bu şekilde konuşmaya hakkı olmadığını söylüyor.
KİM TARAFINDAN ÇEKİLDİĞİ BİLİNMİYOR
Videonun o an oturumda bulunan milletvekillerinden biri tarafından gizlice çekilip internete sızdırıldığı sanılıyor.
ALTILAR GRUBU UZLAŞI ARAYIŞINDA
Altılar Grubu olarak bilinen ABD, Almanya, Fransa, Çin, İngiltere ve Rusya, uzun yıllardırİran'la nükleer programı konusunda uzlaşmanın yollarını arıyor. Görüşmelerin amacı,İran'ın nükleer enerjiyi sivil amaçlar için kullanmasını sağlamak, ancak atom bombası inşa etmesini engellemek. Batılı ülkeler, bunun karşılığında İran'a yönelik yaptırımları kaldırma sözü veriyor. Haziran sonuna kadar tüm teknik detaylarıyla kapsamlı bir anlaşma hazırlanması hedefleniyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.