İran'a yönelik ambargonun kalkması

İran'a yönelik ambargonun kalkması
Türk ve İranlı iş adamları, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için Trabzon'da bir araya gelecek- Türkiye-İran İş Konseyi Başkan Yardımcısı Ulusoy:- "Amacımız, İran ile olabilecek ticaret konusunda geçmiş deneyimleri ve ulaşım avantajları

TRABZON (AA) - İran'a yönelik ambargonun kalkmasının ardından yeni pazar arayışlarına giren İran ve Türkiye'deki iş adamlarının her iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için Trabzon'da bir araya geleceği bildirildi.
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasından (TTSO) yapılan yazılı açıklamada, 11 Mart Cuma günü Trabzon'da TTSO Haluk Ulusoy Salonu'nda Türkiye-İran İş Konseyi düzenleneceği belirtilerek, konseyde İran'daki potansiyel iş fırsatlarının değerlendirileceği belirtildi.
İran'ın, ambargonun kaldırılmasından sonra dünyanın dört bir yanından ülkelerin ilgi odağı haline geldiği ve Türkiye'nin de gündeminde yer aldığı aktarılan açıklamada, son olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun çok sayıda bakan ve iş adamıyla ziyaret ettiği İran'daki görüşmelerin ardından Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-İran İş Konseyi'nin Trabzon’da toplanma ve İranlılar ile ortak forum yapma kararı aldığı kaydedildi.
Türkiye-İran İş Konseyi Başkan Yardımcısı Hülya Ulusoy da Başbakan Davutoğlu'nun İran ziyaretine katıldığını ve görüşmelerin çok olumlu geçtiğini belirterek, Trabzon'un İran ile tarihten gelen transit ticareti bulunduğuna işaret etti.
Ulusoy, Türkiye-İran İş Konseyi Yönetim Kurulu'nun 11 Mart Cuma günü Trabzon'da toplanma kararı aldığını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Ali Osman Ulusoy Salonu'nda İran'ın Trabzon Başkonsolosu ve İran'dan gelecek heyet üyeleriyle bu ülkedeki potansiyel iş fırsatlarının değerlendirilmesi konusunda mini iş formu yapacağız. Toplantıya konuyla ilgili sivil toplum örgütleri, kamu görevlileri ve iş adamlarımızı davet ettik. Amacımız, İran ile olası ticaret konusunda geçmiş deneyimleri ve ulaşım avantajları bulunan Trabzon'un, karşılıklı olarak bu dış ticaretten pay almasıdır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.