İran'da, Kaşkay Türkleri Şair ve Aşıklar Toplantısı

İran'da, Kaşkay Türkleri Şair ve Aşıklar Toplantısı
YETKM, Şiraz kentinde yaşayan Kaşkay Türkleri için Şair ve Aşıklar Toplantısı düzenledi

TAHRAN (AA) - İran'ın başkenti Tahran'daki Yunus Emre Türk Kültür Merkezi (YETKM) tarafından Şiraz kentinde yaşayan Kaşkay Türkleri için Şair ve Aşıklar Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Tahran YETKM Kültür Sanat Koordinatörü Eyyüp Azlal, Kaşkay Şairleri Üstadı Esedullah Merdani ve Kaşkay müziğinin önde gelen isimlerinden olan şair, araştırmacı Erselan Mirzai başta olmak üzere Kaşkay Türklerinden şair ve aşıklar katıldı.

Burada konuşan Azlal, "Biz, Tahran Yunus Emre Enstitüsü olarak Türkiye merkezli çalışan bir kuruluşuz ama diğer ülkelerdeki akraba topluluklarının kültürlerini de benimsiyoruz. Kaşkay şairleri ve aşıkları bu gece burada bize Türkiye havasını yaşattı. Kendimizi adeta bir Erzurum, Sivas ya da Urfa'da aşıklar kahvesinde hissettik." dedi.

Şiir ve Kaşkay edebiyatı üzerine yapılan konuşmaların ardından program, Mirzai'nin konseri, aşıkların atışması, şair ve aşıklara YETKM tarafından hazırlanan çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.