İran'da "nükleer anlaşma" tartışmaları

İran'da "nükleer anlaşma" tartışmaları
Tahran milletvekili Mutahhari:- "Ruhani hükümetine karşı nükleer anlaşmayla ilgili yapılan muhalefet siyasi olmaktan daha çok ekonomiktir"

TAHRAN (AA) - Tahran milletvekili Ali Mutahhari, nükleer anlaşmayla ilgili hükümete karşı yapılan muhalefetin siyasi değil ekonomik nedenlerden kaynaklandığını belirtti.

İran gazetesine değerlendirmelerde bulunan Mutahhari, "Geçmiş 8 yılda (eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad dönemi) bazıları ekonomik ambargoları delme bahanesiyle petrol bakanlığından petrol alıp yurt dışına sattılar. Bu paraları devlet kasasına teslim etmediler. Biz de bu kişilerin yerinde olsaydık, bu gidişatı etkileyecek nükleer anlaşmayı bozmaya ve yıpratmaya çalışırdık" ifadelerini kullandı.

İran devrimi teorisyenlerinden Murtaza Mutahhari'nin oğlu Tahran milletvekili Ali Mutahhari, "Yabancı sermayenin gelmesi, ekonominin çeşitlenerek hareketlenmesine sebep olacak. Bu da bazı engelleme ve imtiyazları ortadan kaldıracaktır. Ruhani hükümetine karşı nükleer anlaşmayla ilgili yapılan muhalefet siyasi olmaktan daha çok ekonomiktir." değerlendirmesinde bulundu.

Ekonomik yaptırımlardan ülkede belli bir sınıfın çıkar elde ettiğini ileri süren Ruhani hükümetine yakın reformist ve ılımlı muhafazakarlar, söz konusu anlaşmayla, İran'ın dünya ülkeleriyle ilişkilerini geliştirerek ekonomik krizden çıkma fırsatı yakaladığını savunuyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.