İran'daki seçimler

İran'daki seçimler
İran Meclisi Nükleer Müzakereleri İnceleme Komisyonu Başkanı Zakani: - "Muhafazakarların İran Meclisi seçim sloganı ekonomi, güvenlik ve ilerlemedir"

TAHRAN (AA) - İran Meclisi Nükleer Müzakereleri İnceleme Komisyonu Başkanı Ali Rıza Zakani, muhafazakarların seçim sloganının ekonomi, güvenlik ve ilerlemeye odaklandığını söyledi.

Başkent Tahran'da Bakiyetullah Camisinin konferans salonunda düzenlenen Muhafazakarlar Koalisyonu Kadınlar Kongresi sonrası AA muhabirine açıklamada bulunan Tahran Milletvekili adaylarından Zakani, "Muhafazakarların, 10'uncu dönem İran Meclisi seçim sloganı ekonomi, güvenlik ve ilerlemedir. Ekonomik sorunların başında gelen üretimi artırma ve gençlere iş sahası oluşturma, öncelikli konumuz olacaktır" diye konuştu.

Toplumsal güvenlik ve istikrarı da önemsediklerini dile getiren Zakani, "Seçim sloganımıza uygun olarak, aday listemizde ekonomi uzmanlarına öncelikli yer verdik. Bu yönüyle muhafazakarların çoğunlukta olacağını düşündüğümüz Meclis'te başarılı olacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

İran'da 26 Şubat Cuma günü İran Meclisi ve Uzmanlar Meclisi seçimleri yapılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.