İranlı iş adamı Zencani'nin idama mahkum edilmesi

İranlı iş adamı Zencani'nin idama mahkum edilmesi
İran Meclisi Zencani Dosyasını İnceleme Komisyonu Üyesi Sultani:- "Babek Zencani'ye yardım eden yetkililerin isimleri niçin açıklanmıyor? Bu kişilerin olaydaki rolü hakkında inceleme başlatılmalıdır"

TAHRAN (AA) - İran'da yolsuzluktan yargılandığı davada idama mahkum edilen iş adamı Babek Zencani'nin dosyasıyla ilgilenen komisyonun üyelerinden Emir Abbas Sultani, söz konusu davada iş adamına yardım eden yetkililerin isimlerinin şu ana kadar açıklanmadığını belirtti.

İran Meclisi Zencani Dosyasını İnceleme Komisyonu Üyesi Sultani, İran merkezli "entekhab.ir" haber sitesine davaya dair açıklamalarda bulundu.

"Bana göre Zencani olayının perde arkasındaki kişiler hale güvende" diyen Sultani, "Zencani'ye bu imkanı sağlayan yetkililerin isimleri niçin açıklanmıyor? Bu kişilerin olaydaki rolü hakkında inceleme başlatılmalıdır. Ancak bu şekilde giden para geri alınabilir" dedi.

İdam kararının kesinleşeceğini düşünmediği için Zencani'nin devlete olan borçlarını ödemediği görüşünü savunan Sultani şunları kaydetti:

"Zencani ve bir-iki kişiyi daha idam etmekle bu dosyanın kapanacağını düşünmüyorum. Asıl mesele, bu mahkemede Zencani'ye ortam hazırlayan hiç kimsenin isminin zikredilmemesidir. Bu şekilde bir neticeye varılacağını zannetmiyorum. Ne zamanki dönemin perde arkasındaki yetkili kişileri inceleme altına alabiliriz o zaman yolsuzluk yapılan parayı devlet kasasına döndürebiliriz."

Ambargo altındaki İran'ın para trafiğini kontrol eden isim olarak bilinen Zencani, eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad hükümeti döneminde İran petrolünü satıp, karşılığında aldığı paraları devlete geri vermemekle ve 2 milyar 800 milyon dolar yolsuzluk yapmakla suçlanıyor. Yolsuzluktan yargılanan Zencani, 6 Mart Pazar günü "yeryüzünde fesat çıkarmaktan" idama mahkum edilmişti.






Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.