İranlı Öğretmenlerden Türkçe Destek Mesajı: "kaderlerimiz Birbirine Bağlı, Evde Kal Türkiye"

İranlı Öğretmenlerden Türkçe Destek Mesajı: "kaderlerimiz Birbirine Bağlı, Evde Kal Türkiye"
Tahran'dan Milad Allahyari:- "Dostluk ve insan sevgisi sınırsızdır. Türkiye'yi yakından tanıyoruz ve kardeş ülke olarak görüyoruz"- Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Keliber şehrinden Ferşat Jamali:- "Şimdi kendimizi geliştirme zamanı. Evde kalalım, gelişelim Türkiye"- Tebriz'den Parinaz Karimzade:- "Hayvanlar aşk bulaştırır, hastalık değil"

İSTANBUL (AA) - MEHMET KARA - İranlı Türkçe öğretmenleri sosyal medya üzerinden "EvdekalTürkiye" etiketiyle yayınladıkları "Kaderlerimiz birbirimize bağlı", "Evde kalalım, gelişelim Türkiye", "Biz yanındayız" "El ele vererek bütün engelleri aşabiliriz" mesajlarıyla yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele sürecinde Türk halkına destek gönderdi.

Başkent Tahran, Batı Azerbaycan eyaletinin merkez kenti Urumiye, Doğu Azerbaycan eyaleti merkez kenti Tebriz ve bu eyalete bağlı Keliber şehrinden Türkçe ve Farsça "dostluk" mesajları yayınlayarak Türkiye sevgilerini dile getiren öğretmenler, Türkiye ve İran'daki sosyal medya kullanıcılarının beğenisini topladı.

Birçok kullanıcı tarafından paylaşılan videoyla ilgili AA muhabirine konuşan Türkçe öğretmeni ve moda tasarımcısı Milad Allahyari, duygularını "Dostluk ve insan sevgisi sınırsızdır. Türkiye'yi yakından tanıyoruz ve kardeş ülke olarak görüyoruz." sözleriyle ifade etti.

Allahyari, salgın sürecinde Türkiye'den ayrı kalmanın kendilerini üzdüğünü belirterek, "Türk kardeşlerimize yanında olduğumuzu ve morallerini yüksek tutmaları gerektiğini iletmek istedik. Türkiye ve İran kültürel olarak birbirlerine yakın ülkeler. Bizce Türk halkı çok cana yakın ve samimi. Türkiye'nin bu kötü günleri olabilecek en az hasarla atlatmasını istiyoruz." diye konuştu.

Salgının bir an önce bitip Türkiye'ye gelmek için sabırsızlandıklarını anlatan Allahyari şunları kaydetti:

"İnşallah hayat eski ritmine dönüp sınırlar açıldıktan sonra eskisi gibi Türkiye'ye gelip yeni yerler tanımayı hedefliyoruz. Bazı kurumlar ve tanıdığımız Türk kardeşlerimizden çok iyi tepkiler aldık. Özellikle hepimiz öğretmen olduğumuz için öğrencilerimize birlik ve beraberlik mesajını ve Türkiye ile İran'ın kardeş ülkeler olduğu hissini çok güzel bir şekilde geçirdiğimizi inanıyoruz."

- "Şimdi kendimizi geliştirme zamanı"

Yayınlanan videoda şu ifadelere yer verildi:

- Urmiye şehrinden Maral Fazlollahpour: "Dostluk ve insan sevgisi sınır tanımaz derler. Biz sizinle beraberiz. Evde kal Türkiye"

- Milad Allahyari: "Şimdi tüm dünyanın kahramanı olma zamanı. Evinde kal Türkiye'm"

- Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Keliber şehrinden Ferşat Jamali: "Bir kereliğine olsa da şunu demişizdir: 'Dünya dursa da ben kendimi geliştirebilsem, dünyaya güzel bir şey bırakabilsem.' Fırsat ayağımıza kadar geldi. Şimdi kendimizi geliştirme zamanı. Evde kalalım, gelişelim Türkiye."

- Tebriz'den Sona Rahmanzade ise 4 yaşındaki kızı Seranay'la birlikte: "Tek çıkış yolu aitlik duygusu, topluluk bilinci ve paylaşılan sorumluluk, başkasını düşünmek, onu korumak ve onun tarafından korunmak. Kaderlerimiz birbirine bağlı. Çevrene, ülkene ve dünyaya sahip çık ve evde kal Türkiye."

- Tahran'dan Zahra Vahdani: "Hep birlikte yaşadığımız bu zorlu süreç tarihe geçecek. Kendinize ve ülkenize iyi bir yer edinmek istemez misiniz? Biz sizin yanınızdayız. Evde kal Türkiye."

- Tebriz'den Parinaz Karimzade: "Hayvanlar aşk bulaştırır, hastalık değil. Kendimize ve çevremizdekilere saygı göstererek evde kalalım güzel Türkiye. "

- Tahran'dan Noushin Hamidnia: "El ele verirsek bütün engelleri aşabiliriz. Koronavirüs olsa bile."


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.