İranlı ünlü futbolcu "Dünya Kupası davetini reddettiğini" açıkladı

İranlı ünlü futbolcu "Dünya Kupası davetini reddettiğini" açıkladı
İran'ın efsanevi futbolcularından Ali Dayi: "FIFA ve Katar Futbol Federasyonunun eşim ve kızlarımla Dünya Kupası'na katılmamız için yaptığı resmi davete, cevabını verdim"

İran'ın efsanevi futbolcularından Ali Dayi, ülkede genç bir kadının gözaltına alındıktan sonra ölmesi üzerine başlayan ve yaklaşık iki aydır devam eden gösterilere katılanlarla dayanışma amacıyla 2022 FIFA Dünya Kupası için Katar'a gitmeyeceğini duyurdu.

İran'ın en ünlü sporcularından Dayi, Instagram hesabından paylaştığı mesajında, FIFA ve Katar Futbol Federasyonunun davetini protestoların sürdüğü ülkesinde kalmak için reddettiğini belirtti.

Dayi, mesajında, "FIFA ve Katar Futbol Federasyonunun eşim ve kızlarımla Dünya Kupası'na katılmamız için yaptığı resmi davete, çoğumuzun kendini iyi hissetmediği bu günlerde ülkemde sizlerle birlikte olmak için hayır cevabını verdim." ifadelerini kullandı.

İranlı eski futbolcu, gösteriler sırasında "sevdiklerini kaybeden tüm ailelere" başsağlığı dilediği mesajını, "İran ve İranlılar için aydınlık günler diliyorum." temennisiyle tamamladı.

- İran'daki gösteriler

Tahran'da 13 Eylül'de "ahlak polisi" olarak bilinen İrşad devriyeleri tarafından "başörtüsü kurallarına uymadığı gerekçesiyle" gözaltına alındıktan sonra komaya girerek hastaneye kaldırılan 22 yaşındaki Mahsa Emini'nin, 16 Eylül'de yaşamını yitirmesi ülke yönetimine karşı protestolara yol açmıştı.

Resmi kaynaklardan olaylarda sivillerin ve güvenlik güçlerinin öldüğüne dair açıklamalar yapılsa da ölü sayısı hakkında net bilgi verilmiyor.

Norveç merkezli İran İnsan Hakları Örgütü ise hafta sonu yaptığı açıklamada, gösterilerde 326 kişinin öldüğünü duyurmuştu. İran medyasına yansıyan haberlere göre, gösteriler sırasında 40'tan fazla güvenlik görevlisi yaşamını yitirdi.

Ülkedeki protestolar, sanatçılardan farklı spor dallarındaki sporculara kadar birçok ünlü isimden destek görüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.