İranlılar Hazreti Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne gelemedi

İranlılar Hazreti Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri'ne gelemedi
Bu yıl ‘Dostluk Vakti’ temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri’nde, İran’da yaşanan iç problemler nedeniyle, İranlı turist sayısındaki azalma dikkat çekiyor.

Bu yıl ‘Dostluk Vakti’ temasıyla düzenlenen Hazreti Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri’nde, İran’da yaşanan iç problemler nedeniyle, İranlı turist sayısındaki azalma dikkat çekiyor. Konya’da hizmet veren otel yetkilileri, bu yıl misafir ettikleri İranlı turist sayısında bir düşüş yaşandığını ifade ettiler.

Her yıl 7-17 Aralık tarihleri arasında düzenlenen Hazreti Mevlâna’nın 749. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri, Konya’da yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgisiyle başladı. Bu yıl 87’ncisi düzenlenen Şeb-i Arus törenlerinin Konya otelcilik sektörüne etkisine değerlendiren yetkililer, törenlerin sektöre kattığı hareketlilikten memnun olduklarını ifade ettiler.

İran’da yaşanılan sorunlar nedeniyle bu yılki misafir yoğunluğunu yerli turistlerin sağladığını söyleyen Konya Anemon Otel Genel Müdürü Ali Şimşek, “Şeb-i Arus geçmiş yıllara göre İran’da yaşanılan olaylar nedeniyle beklenilen performansını yakalayamadı. Çünkü İran’dan Konya’ya gelecek misafirlerin büyük bir çoğunluğu programlarını iptal ettirdi. Rezervasyonu olan gruplar vardı. Olaylar nedeniyle ön rezervasyonlar iptal edildi. O nedenle şuan yerli misafirlerimizle bu açığı kapatmaya çalışıyoruz. 7-17 Aralık tarihleri arasında sadece hafta sonları yani 4-5 gün oteller büyük doluluk oranlarını yakalayabilecek. Hafta içleri yüzde 50-55 civarında doluluk oranlarına ulaşılabilecek. Ayrıca iletişimde olduğumuz turizm acentalarından Şeb-i Arus’a bilet bulmakta zorluk çekildiği ifade edildi. Bunu belirterek en azından üzerime düşen görevi yerine getirmiş olalım” dedi.

iranlilar-dostluk-vaktine-gelemedi.jpg

‘ŞEB-İ ARUS’UN OTELİMİZE CİDDİ KATKILARI OLUYOR’

Şeb-i Arus’un, Konya’nın önemli geleneksel törenlerinden bir tanesi olduğunu aktaran Aydınbey Park Otel Genel Müdürü Volkan Şen, “Bu sene 87’ncisi düzenleniyor. Otelimizde şuan için doluluk oranından memnunuz. Halen talepler gelmeye devam ediyor. Yerli ve yabancı misafir sayımız dengeli gidiyor. Aydınbey Park Otel olarak açılışımızın henüz 5’inci ayındayız. Buna rağmen Şeb-i Arus’un otelimize ciddi katkıları oluyor. Bizlerde hem misafirlerimizi ağırlayacağız hem de Konya’yı tanıtmak amacıyla elimizden geleni yapacağız. Konya’mız için de 7-17 Aralık çok önemli bir dönem. Konya’da kamu kurum ve kuruluşlarımız gerekli çalışmaları yeterince yaptılar. Bizlerde Konya’da hizmet veren bir marka olarak elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Konya’mızı yerli ve yabancı misafirlerimize anlatacağız” diye konuştu.

‘MÜŞTERİ TALEP YOĞUNLUĞUNDAN MEMNUNUZ’

Bu yılki müşteri talep yoğunluğundan memnun olduklarını ifade eden Bera Konya Otel Ön Büro Müdürü Abdürrahim Dündar da, “Bu yıl özellikle yerli misafirimiz daha yoğun. İran’ın içerisinde yaşananlar durumlar hepimizin malumu. Bu nedenle İran’lı misafir sayımızda düşüş var. Ama gene de Şeb-i Arus’un, Konya’mız için bereketli geçeceğini düşünüyoruz. Bu yıl Uzak Doğu ülkelerinden ve Avrupa’dan da çok sayıda misafirimiz var. Baktığımızda bir bölgeye sıkışmışlık yok. Her coğrafyadan misafirimiz bu sene de olacak. Pandemi nedeniyle son 2-3 yılımız çok buruk geçmişti. İnşallah Konya’mız için, Konya’da hizmet veren paydaşlarımız için iyi bir dönem olur” ifadelerini kullandı. Mehmet Günnar

iranlilar-dostluk-vaktine-gelemedi.jpeg

hazreti-pir-9.jpg

iranlilar-dostluk-vaktine-gelemedi-001.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.