İş dünyası Şeb-i Arus'ta Mevlana'yı anacak

İş dünyası Şeb-i Arus'ta Mevlana'yı anacak
 Editör
Meslekte Konya Grubu Derneği Başkanı Abdulkadir Çetin, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Meslekte Konya Grubu Derneği Başkanı Abdulkadir Çetin, Hazreti Mevlana'nın 750. vuslat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında Yedi yüzyılı aşkın bir süredir fikirleri hâlâ insanlığın gönlünde ve zihninde tazeliğini koruyan Mevlânâ Celaleddin-i Rumî, tüm dünyada barışın, sevginin ve hoşgörünün sembolü olmuş bir isim olduğunu belirten Başkan Çetin, ''Meslekte Konya Grubu Derneği Başkanı Abdulkadir Çetin, Hazreti Mevlana’nın 750. Vuslat yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. '' O, düşünceleriyle ve onlarca dile çevrilen eserleriyle yüzyıllardır insanlığa yol göstermiş önemli bir mütefekkirdir. Doğu bilgeliği denildiğinde akıllara ilk gelen isimlerden biri olan Mevlânâ’yı unutulmaz ve kıymetli kılan şüphesiz onun engin bir şefkatle ve derin bir hoşgörüyle insanı yalnız insan olduğu için değerli görmesidir. Öyle ki o, kişilerin inanç, düşünce ve özgürlüğüne değer vermiş ve bütün insanları sevgi ve saygıya çağırmış bir hoşgörü âbidesidir'' şeklinde konuştu.

MEVLANA'NIN 750. VUSLAT YIL DÖNÜMÜ MESLEKTE KONYA GRUBU'NDA ANILACAK

Başkan Çetin, ''Büyük düşünür ve şair Mevlânâ, ölümü bir ayrılık değil; vuslat olarak addetmiş ve En Sevgili’ye kavuştuğu güne Şeb-i Arûs adını vermiştir. Hakk’a vuslatının 750. yıl dönümü vesilesiyle Mevlânâ Celaleddin-i Rumî’yi rahmetle yâd ediyor; onun, kardeşlik, barış ve hoşgörü gibi evrensel öğretilerinin tüm dünya coğrafyasında hüküm sürmesini tememni ediyorum'' dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.