İş üretiyor, istihdam sağlıyoruz

İş üretiyor, istihdam sağlıyoruz
Çiçek Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Okay Tınkır, bünyelerindeki 6 grup şirketinde 6 bine yakın çalışanları olduğunu söyledi

Çiçek Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Okay Tınkır, PUSULA TV’de hafta içi her gün canlı olarak yayınlanan UĞUR’LU GÜNDEM isimli programa konuk oldu. Şirketinin faaliyet gösterdiği sahalarla ilgili bilgilendirmeler yapan Tınkır, taşımacılıktan turizme, güvenlikten şehir problemlerine kadar önemli değerlendirmelerde bulunan Tınkır, Konyaspor ve temsilcimizin aldığı cezaları da değerlendirdi.

Çiçek Turizm’in 1997 yılından buyana faaliyette olduğunu söyleyen Tınkır, “1970 yıllarında rahmetli babam bu işlere başladı. 1973 yılında babam ve amcam Minibüsçüler Odası’nın temelini atıp, odanın ilk başkanı oldu. 1997 yılında görevi babamdan devralarak şirketleşme yoluna gittik ve ilk göz bebeğimiz dediğimiz Çiçek Turizm firmasını kurmuş olduk. O günden bugüne çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Göz bebeğimiz Çiçek Turizm’in yanı sıra 6 tane grup şirketi kurduk. Taşımacılıktan güvenliğe, güvenlikten temizliğe ve turizm seyahat acentelerinden hastanelerdeki veri hazırlamaya kadar geniş kapsamlı bir sahada faaliyet gösteriyoruz. Firmalarımızda 6 bine yakın çalışanımız var. İş üretiyoruz, istihdam sağlıyoruz. İnşallah bundan sonra daha yeni projelerle daha güzel işler yapmaya devam edeceğiz. Bir işi yaparken severek yapmak gerekiyor. Biz de bu işimizi severek yapıyoruz. İnşallah firmamızla ilerleyen yıllarda Türkiye’de herkes tarafından bilinen bir firma olmak istiyoruz” dedi.

TAŞIMACILIKTA SIKINTILAR GİDEREK ARTIYOR

Taşımacılık sektörünün sıkıntılarının gün geçtikçe arttığını ve bu yıl bakanlığın almış olduğu kararın sektörü sıkıntıya soktuğunu söyleyen Tınkır, “Genel olarak bakıldığında geçmiş yıllarla bu yıllar arasında taşımacılık sektöründe ciddi farklılıklar var. Gün geçtikçe bu iş zorlaşıyor. İlk başta şöyle ele alabiliriz. 2016 yılında şehir trafiğinde 10 bin araç varsa bir yıl sonra 12-13 bine yükseliyor. Şehir içi trafiğini yoğunlaşması nedeniyle araçların okula gidiş gelişlerinde ciddi sıkıntılar oluştu. Bakanlığın neye göre karar aldığını da bilmiyoruz. Plansız bir iş yapıldı. Bu işlere karar veren büyüklerimiz illerde komisyon kurarak kararlar alması daha doğru olur. Konya servis araçları UKOME’ye bağlı. Oradaki yetkililer tarafından okul zamanında araçların yeterlilikleri denetleniyor ve fiyatlar belirleniyor. Bu belirlenmeler yapılırken de servisçi esnafımızla koordineli çalışılmalı ve iletişim daha kuvvetli olmalı” diye konuştu.

TURİZMDE CİDDİ SIKINTILAR YAŞANIYOR

Turizmin sıkıntılı bir süreçten geçtiğine de dikkat çeken Tınkır, “3-4 yıldır komşu ülkelerle yaşanan sıkıntılar nedeniyle oteller maalesef can çekişiyor. Maalesef ülkemize yönelik siyasi baskılar turizme sıkıntı verdi. İstanbul’da turizm açısından büyük sıkıntı var, yolcu gemileri artık İstanbul’a yanaşıp yolcu indirmiyor. Antalya’da doluluk oranı yüzde ellilerde, Nevşehir Kapadokya bölgesinde de turizmciler ciddi sıkıntı yaşıyor. İç turizmli ne kadar geliştirsek de kendimiz tatil yapsak da bu yeterli değil. Tabiri caizse otelcilerin dişinin kovuğuna yetmiyor. 15 Temmuz FETÖ Darbe Girişimi ülkemize ciddi maddi ve manevi kayıplar verdi. Sıkıntıları halen devam ediyor” dedi.

GÜVENLİK EMEK VE GÜVEN İSTER

Şirket olarak faaliyet gösterdikleri bir başka dalın da güvenlik olduğunu söyleyen Tınkır, “Güvenlik belli başlı ciddi bir sektör. Emek ve güven isteyen bir sektör. Biz bu sektörde ciddi anlamda iyi durumdayız. Devlet kurumlarında, özel sitelerde ve AVM’lerde faaliyet gösteriyoruz. Gurur veren bir çalışmalarımızdan birisi de Milli takımımızın bu bölgede (Konya ve Antalya gibi) yapacağı maçlarda görev yapıyoruz. Bunun yanı sıra TFF’nin diğer organizasyonlarında güvenlik işini üstleniyoruz. Güzel bir proje. Gurur duyuyoruz. Konya stadında güvenlik güçleri ve özel güvenlik ekipleri koordineli ve ciddi bir şekilde çalışmalar yürütüyor. Zaman zaman serzenişler geliyor. Neden bu kadar sıkı aramalar yapılıyor’ dile. Ama konu güvenliktir ve oldukça hassastır. Samsun’da aynı şeyler yapılsaydı bugün Konyaspor bu cezayı almazdı. Olayın diğer tarafında ise Konya taraftarı örnekti ve iki yılda en küçük bir olay bile yaşanmadı. Bizim iki yılda verdiğimiz emeğin böyle harcanması kötü oldu. Yazık oldu. 5 maç ceza büyük bir ceza. Akhisar maçında bir talihsizlik yaşasak ve bugün 3 puanda kalsaydık, durum çok vahim bir hale bürünürdü. Konya bu zor günleri atacak. Yeniden çıkış başlayacaktır. Stadımız Türkiye’nin en güzel statlarından birisi. Samsun’u, Eskişehir’i Antalya’yı da gördük. Bu projede emeği geçenleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

KONYASPOR YÖNETİMİ GÜVEN TAZELEMELİ

destek olunmasının önemine dikkat çeken ve yönetim kurulunun da mutlaka genel kurula giderek şehrin güvenini yeniden tesis etmesi gerektiğine dikkat çeken Tınkır, “Zaman Konyaspor’dan prim yapma zamanı değil, zaman Konyaspor’a destek olma zamanı. Ben Konyaspor’dan hiçbir şey beklemiyorum. Biz bugüne kadar Konyaspor Kulübü’ne hiçbir zaman kambur olmamışız, bugünden sonra da olmayız. Konyaspor’un gidişatında ciddi anlamda sıkıntı var. Yeni bir genel kurul kararı alınarak güven tazelenmesi gerekiyor. Taşlar ancak o zaman yerine oturur. Takviye isimlerle yönetim güçlenmeli ve yola daha emin adımlarla devam edilmeli. Kulüp başkanı istifa etmesinin ardından yöneticilerin birbirine kenetlenmesi ve en azından sportif başarıya sıkıntı gelmemesi açısından yönetimin kendi içinde yaşadıkları sorunları bir kenara bırakıp kenetlenmesi gerekiyor. Bu kulüp yaşanan onca olumsuzluktan sonra bugünlere geldi. 56 milyonluk borç, transfer yasağı, hacizler ciddi anlamda zor günler yaşandı. Bu günlerin kıymeti bilinmeli ve geleceğe daha güvenle bakabilmek adına mutlaka genel kurulla güven tazelenmeli” diye konuştu.

VERGİLER ESNAFIN SIRTINDA KAMBUR

Hükümetin açıkladığı Orta Vadeli Program kapsamında MTV’ye gelen ve Türkiye’nin gündemine oturan yüzde 40’lık zammı da değerlendiren Tınkır, “Yüzde 40 ciddi bir oran. Servisçi esnafı adına yetkililere sesleniyorum. Bu oranları düşürün. Bizim üzerimizdeki yük artıyor. MTV zammı, akaryakıt oranlarındaki ciddi artışlar esnafı tedirgin ediyor. Bu yükler adeta kambur haline geldi. Geçen yıl yatırım planımızda olmamasına rağmen 15 Temmuz darbesinin ardından devlete destek, esnafa cansuyu olsun diye ciddi oranlarda araç alımları yaptık. Biz bunları düşünürken, bu yönde adımlar atarken böyle sıkıntılar yaşamak bizleri üzüyor. Umuyorum ki MTV vergi oranları düşürülecektir. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın başdanışmanlarına ulaştık. İnanıyoruz ki bu oranlar düşecek” dedi.

İSTANBUL YOLU’NDA TRAFİK KİLİTLENDİ

Son olarak Konya trafiğine dikkat çeken ve şehrin en yoğun noktasının İstanbul Yolu olduğunu ifade eden Tınkır, “İstanbul Yolu’nda trafik ile ilgili çok ciddi sıkıntılar kalabalıklaşmalar var. İvedi olarak bu bölgeye 4-5 altgeçit yapılarak trafiğin rahatlatılması gerekiyor. Selçuklu bölgesinde 10’a yakın özel okul açılmasından dolayı 4-5 bin öğrenci bu bölgeye aktarılıyor. Bu da beraberinde sıkıntılar doğuruyor. Ana yollarda ve ana arterlerde ciddi tıkanmalar oluştu. Her şeye rağmen şehrimiz güzel bir şehir. Bu şehrin kıymeti bilinmeli” diye konuştu.

Haber:Yunus Emre Avcı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.