İş yoğunluğu nedeniyle randevu ile çalışıyorlar

İş yoğunluğu nedeniyle randevu ile çalışıyorlar
Ayakkabı fiyatlarının yükselmesi ile birlikte vatandaşlar çareyi mevcut ayakkabılarını tamir ettirmekte bulurken Afyonkarahisar'daki ayakkabı tamircileri ise yoğunluk karşısında randevu sistemi ile çalışmaya başladı.

Ayakkabı fiyatlarının yükselmesi ile birlikte vatandaşlar çareyi mevcut ayakkabılarını tamir ettirmekte ararken Afyonkarahisar'daki ayakkabı tamircileri ise yoğunluk karşısında randevu sistemi ile çalışmaya başladı.

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesinde bir vakitler seyyar ve her köşe başında olan ayakkabı tamircileri bugün bir elin parmakları kadar azaldı. Ayakkabı rakamlarının yüksek olmasından ötürü ilçede son günlerde sayıları az olmasına karşı ayakkabı tamircilerine olan ilgi arttı. Yılından bu yana kundura tamirciliği yapan Yavuz Oyan babasının yanında öğrendiği mesleğini devam ettiriyor. Kendilerinin yoğunluğa yetişmek için randevu sistemi ile çalışmaya başladıklarını vurgulayan Oyan, "Babamın yanında çırakları vardı, babamın çıraklarından biriside benim. Kalfalığı da ustalığı da babamdan aldım bu mesleği seve seve yapıyorum zaten sevmesen yapamazsın. Ama maalesef bu mesleğe ilgi yok çırak yok yetişmiyor, bulamıyoruz. Son günlerde tamiratlarda yoğunluk var, nedeni ise ayakkabı rakamlarında yükseliş. Vatandaşlar aile ekonomisine katkıda olmak için ayakkabılarını tamir ettiriyorlar. Bu yüzden iş yoğunluğumuz arttı. Müşterilerimize bugün yarın diye randevu veriyoruz" dedi.

Oyan, ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının kendilerine sağladığı desteklerden dolayı teşekkür ederken müşterileri de ayakkabı tamirciliği yapan esnafa daha fazla destek olunması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.