İşçiler 11 saat sonra maden ocağında kurtarıldı

İşçiler 11 saat sonra maden ocağında kurtarıldı
Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçi, 11 saat süren çalışmanın ardından kurtarıldı.

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında meydana gelen göçükte mahsur kalan 2 işçi, 11 saat süren kurtarma operasyonu sonrasında kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay Kilimli ilçesine bağlı Gelik Beldesi'nde özel bir maden ocağında dün saat 15.30 vakitlerinde meydana geldi. Maden ocağına inen Anıl Açıcı (33) ve Furkan Bahar (26) isimli işçilerin çalışma yaptıkları esnada tavan göçmesi meydana geldi. Yaşanan göçüğün arkasında kalan iki işçi, ocak içi haberleşme hattı ile yer üstüne durumu açıkladı. Göçük nedeniyle yer üstüne çıkamadıklarını ifade eden işçiler, sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek yardım istedi. Şirket yetkilileri ilk olarak iki işçiyi kurtarmak için çalışma başlattı. Çalışmalar devam ettiği esnada AFAD, sağlık ekipleri, jandarma ekipleri Türkiye Taşkömürü Kurumu'na ait tahlisiye ekipleri bölgeye sevk edildi.

iha-20240122aw125020-1.jpg

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu göçüğün meydana geldiği ocağın önüne gelerek faaliyetler hakkında bilgi aldı. İşçilerle haberleşen aileleri de sağlık durumlarının iyi olduğun öğrenince rahat bir nefes aldı. İşçiler, yaklaşık 11 saat süren faaliyetlerin sonrasında sağ olarak kurtarıldı. Ambulansa alınan işçiler ilk müdahalelerinin sonrasında Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.