İşçilerden Çalışma Bakanlığı'na Temsili Mühür

İşçilerden Çalışma Bakanlığı'na Temsili Mühür
Ermenek'teki maden kazası ve işçi ölümlerine dikkat çekmek için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde işçi ölümlerini ve maden kazalarını protesto etmek isteyen DİSK üyesi 17 kişi polis tarafından gözaltına alındı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önüne gelen DİSK üyeleri, ‘Çalışırken ölmek istemiyoruz, Çalışma Bakanı istifa’ yazılı pankart astı. Grup adına yapılan açıklamada son yıllarda artan işçi ölümlerine dikkat çekildi. Sorumlusu ise Bakanlık olarak gösterildi.

“MÜHÜRLENMİŞTİR”

Bakan Faruk Çelik’in istifasını isteyen grup üyeleri, Bakanlık girişine, ‘İşçilerin can güvenliğini sağlamayan TC Çalışma Bakanlığı işçiler tarafından mühürlenmiştir' yazılı dövizi astı.

Grup üyeleri daha sonra Bakanlık çalışanlarının girdiği kapıyı zincir oluşturarak, kapattı.  Demokratik haklarını kullandıklarını belirten polis, grubu dağılmaları yönünde uyardı. Polisin uyarısına rağmen ayrılmayan DİSK üyelerine, Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. İşçileri çembere alan emniyet güçleri gözaltı işlemine başladı. Polise direnen bazı eylemcilerin yerlerde sürüklendiği görüldü. Yaka paça gözaltına alınan işçiler, güçlükle araçlara bindirildi. İşçilerin, gözaltı işlemi sırasında slogan atmayı sürdürdüğü görüldü. Gözaltı işleminin ardından 17 işçi emniyete götürüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.