IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısına Saldırdı

IŞİD, Mürşitpınar Sınır Kapısına Saldırdı
Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) militanlarının Türkiye sınırına yakın bölgede bombalı intihar saldırısında bulunduğu bildirildi.

Kobani'de çatışmalar şiddetli şekilde sürerken, IŞİD güçleri Mürşitpınar Sınır Kapısı yakınlarına bomba yüklü araçla saldırı düzenlemeye kalkıştı.

İddiaya göre, YPG güçleri önceden fark ettiği bomba yüklü aracı roketle vurarak imha etti. Türkiye tarafında tedirginliğe yol açan bomba yüklü aracın infilak etmesinin ardından yükselen dumanlar Mürşitpınar'dan da görüldü.

ÇATIŞAMALAR ŞİDDETİNİ ARTIRDI

Sabah saatlerinden bu yana ABD öncülüğünde ki koalisyon güçlerine ait jetlerin IŞİD mevzilerine yönelik ardı ardına 4 hava operasyonu düzenlediği kentte, çatışmalarda şiddetli bir şekilde devam ediyor.

ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Terör örgütü IŞİD ile bazı Kürt gruplar arasındaki çatışmaların yaşandığı Suriye sınırına tank sevkiyatı yapıldı.IŞİD ile Kürt gruplar arasında çatışmalar Kobani'de şiddetlenirken Suriye sınırındaki güvenlik önlemleri de arttırılıyor.

SINIRA SEVKİYAT SÜRÜYOR

Bu kapsamda sınır bölgesine gittiği öğrenilen üzerinde tankların yer aldığı 15 askeri tır güvenlik önlemleri altında E-90 Otoyolu Adana gişelerinden geçti. Gişelerden kontrollü şekilde geçen askeri konvoy Şanlıurfa istikametine hareket etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.