IŞİD üyeleri arasında 100’ü aşkın Amerikalı var

IŞİD üyeleri arasında 100’ü aşkın Amerikalı var
Amerikalı gazeteci James Foley’in kafasını kesen kişinin bir İngiliz olduğunun ortaya çıkması üzerine IŞİD üyesi yabancılarla ilgili haberlere yönelik ilgi artmaya başladı.

“CBS News” kanalının haberine göre, Amerikalı güvenlik yetkilileri dün, Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütünün binlerce yabancı uyruklu üyelerinden 100’den fazlasının Amerikalı olduklarını belirttiler.

Daha önce de bazen, IŞİD teröristleri arasında Avrupa ve ABD uyruklu kişilerin bulunduğuna dair haberler çıkmıştı. Fakat en son, Amerikalı gazeteci James Foley’in kafasını kesen kişinin bir İngiliz olduğunun ortaya çıkması üzerine IŞİD üyesi yabancılarla ilgili haberlere yönelik ilgi artmaya başladı.

İngiliz medyası, Foley’i infaz eden kişinin İngilizce aksanını dikkate alıp, dil ve şive uzmanlarının görüşlerine dayanarak, söz konusu kişinin Londra’nın doğu semtlerinden biri olabileceğini ilan etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.