IŞİD yine sınıra dayandı

IŞİD yine sınıra dayandı
Koalisyon ülkelerine ait savaş uçaklarının Suriye'nin Halep kentinin Bab bölgesindeki IŞİD mevzilerini bombalaması üzerine militanlar, Kilis sınırındaki bir doğalgaz tesisine yerleşti.

İç karışıklığın sürdüğü Suriye ’nin Halep kentinin Bab branşında kontrolü elinde bulunduran IŞİD militanlarının Türkiye sınırına 10 kilometre uzaklıktaki mevzileri son günlerde koalisyon ülkelerinin harp uçakları yönünden bombalanmaya başladı. Artan hava saldırılarının peşinden bulundukları bölgelerden çekilen IŞİD militanları, daha güvenli gördükleri için Türkiye sınırına yöneldi. Bab sahasından ayrılan fazla fazla sayıda IŞİD militanı ise Kilis sınırına fazla fazla yakın bir noktadaki doğalgaz tesisine yerleşti. Tesisi kendilerine üs oluşturan IŞİD militanları, mühtemel saldırılara karşı da etrafında mevziler kazdı. Bu gelişmenin peşinden Türkiye sınırında da canlılık başladı. Sınırdaki önlemlerini artıran güvenlik güçleri, ek Önlem şekilde IŞİD militanlarının olduğu tesisin yakınındaki noktalara hendek kazmaya başladı. 

Gaziantep 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’ndan Kilis’e giden ekipler iş makineleri ile hudut hattına 3 m. genişliğinde ve 2-2.5 m. derinliğinde hendekler kazarak alanda güvenlik önlemlerini artırdı. ÇATIŞMALAR SÜRÜYORKilis’in karşısında olan Suriye’nin Halep kenti Azez ilçesi ile IŞİD militanlarının çekildiği Bab sahasından patlama sesleri duyulmaya devam ediyor. Savaş uçakları bombardımanının devam ettiği bölgede, bir takım noktalarda IŞİD militanları ile muhalif gruplar içerisinde silahlı arbede yaşandığı da bildirildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.