IŞİD'den kız kaçırma!

IŞİD'den kız kaçırma!
IŞİD'in 'medyatik' Türk militanı Yılmaz için soluğu Suriye'ye giden Hollandalı genç kızı annesi kurtardı!

Hollandalı Sterlina, IŞİD’in medyatik yüzü cihatçı Yılmaz’a gönlünü kaptırınca soluğu Suriye’de aldı. Ama bu ay başında annesine ‘Beni kurtar’ diye haber yolladı. Annesi, katkı istediği Hollanda polisinin dahi ‘tehlikeli’ diye korktuğu yere gidip kızını kurtardı 


Vatan gazetesinden Uğur Koçbaş'ın haberine nazaran Türkiye ’den Hollanda’ya göç eden Adanalı bir ailenin çocuğu bulunan Yılmaz, Hollanda ordusunda 2 yıla yakın zaman vazife yaptıktan sonra ‘cihada’ katılmak için Suriye’ye gitti. 26 yaşındaki 3 lisan bilen Türk savaşçının derhal her gün internete girip savaşla ilgili yazdıkları, telefonuyla çektiği kaliteli fotoğraflar bütün dünya medyasının merakını çekti. Hollanda basınının ardından, İngiliz The Times, Fransız Le Monde ve son şekilde Amerikan New York Times gazetelerine haber oldu. Kendisiyle konuşmak için Suriye’ye gelen Hollandalı TV ekibine verdiği röportaj ülkesinde aşırı konuşuldu. Yılmaz yahut Suriye’deki adıyla ‘Omar Yilmaz’ Hollanda’da aşırı popüler bir duruma geldi. 


YILMAZ'LA EVLENDİ 'AYŞE' OLDU...

O kadar ki kendisine hayran bulunan Sterlina adındaki bir Hollandalı genç kız Yılmaz’la internet üstünden temasa geçti. Müslüman olup Suriye’ye giderek Yılmaz’la evlenmek istediğini söyledi. Uzun zamandır Ask.fm’deki sayfasında, ‘İnançlı bir kadınla evlenmek istediğini’ izah eden Türk militan da teklifi kabul etti. Müslüman olup ismini Aicha (Ayşe/Ayça) şekilde değiştiren 19 yaşındaki Hollandalı kız, şubat ayında Türkiye üstünden Suriye’ye ulaştı ve Yılmaz’la evlendi. Çift, IŞİD’in ‘halifelik devleti’nin başkenti bulunan Rakka kentine yerleşti. 

‘ANNE BURASI CEHENNEM GİBİ’ 
49 yaşındaki kederli anne Monique kızının arkasından Ekim ayında Türkiye’ye geldi, Suriye’ye geçip kızını aradı lakin muvaffakiyetli olamadı. Umutsuz bir biçimde Hollanda’ya arka döndü. Bir vakitler arkadaşlarıyla dışarıya çıkmayı ve piyano çalmayı seven sarışın, mavi gözlü kızından hiç haber alamıyordu. Ancak bu ayın başında Hollandalı kız, anası ile temasa geçti: Yardım istiyordu. “Anne burası cehennem benzeri beni kurtar” diyordu. Anne Monique bu çağrıya ilgisiz kalamazdı. Hemen yaşadığı kent bulunan Maastricht’te emniyete başvurdu. Polis, 'Kızınızı kurtarmak için hiç bir şey yapamayız. Orası aşırı tehlikeli. Ayrıca kendi talebiyle gitmiş ve Suriye’deki terör örgütüne yardımda bulunmak Hollanda yasalarına nazaran suç' cevabı verince anne kızının, 'Bazen doğru hissettiğini yapman gerekir' mesajını hatırladı ve Suriye’ye gitmek için yola çıktı. 

ÇARŞAF GİYİP SINIRI GEÇTİ
Hollandalı anne, bir çarşaf aldı. Türkiye’ye giden uçağa bindi. Türkiye’de sınıra geldiğinde buradaki insan kaçakçıları vasıtası ile Suriye’ye girdi. Facebook üstünden kızıyla haberleşti ve kaçışlarını gene Facebook'ta planladılar. Aicha, sınırı kendi geçti ve kızını Türkiye tarafında bekleyen annesine gözyaşları arasında sarıldı. Kaçışın ardından kimliği açığa çıkmasın diye soyadı gizlenen kız, Türkiye’ye ulaşmayı başardı. Ancak Hollanda’ya dönmeleri için bir mani vardı. Aicha’nın pasaportu Yılmaz’daydı. Ve Türkiye’ye yasadışı yollardan giriş yaptığı için sorgulanması gerekiyordu. Hollanda Dışişleri Bakanlığı devreye girdi. Anne ve kız işlemlerinin tamamlanmasının ardından dün hür bırakıldı ve Hollanda’ya gitti.

HOLLANDA ORDUSUNDAN ATILMIŞ

Gerçek adının Salih Yılmaz bulunduğu sanılan lakin Yılmaz ismini kullanmayı tercih eden Türk militan Türkiye'de, 11’inci Jandarma Eğitim Tugayı ve Hatay’da 87-3 devir 460 gün askerlik yapmış, ardından Hollanda ordusuna katılmış lakin disiplinsiz davranışları itibarıyla ordudan atılmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.