IŞİD'in Yeni Kozu 'Ebola'

IŞİD'in Yeni Kozu 'Ebola'
Terör örgütü IŞİD'in Ebola virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddia edildi.Bu haber 2014-11-02 09:32:09 eklenmiş ve 173 kez görüntülenmiştir.

Terör örgütü IŞİD'in Ebola virüsünü biyolojik silah olarak kullanacağı iddia edildi.

 

İspanya hükümetinden, IŞİD’in Ebola virüsünü Batı’ya karşı biyolojik silah olarak kullanabileceğine dair iddialar geldi. İspanya Güvenlikten Sorumlu Devlet Bakanı Francisco Martinez, parlamentoda yaptığı konuşmada, “IŞİD bağlantılı radikal militanlar Ebola’yı Batı’ya karşı kullanılabilecek bir silah olarak görüyor” dedi. Martinez, eylül ortasından beri cihatçıların internetteki kapalı forum sitelerinde militanlar arasında en çok konuşulan konunun Ebola’yı ABD’ye karşı bir silah olarak kullanmak olduğunu ekledi.



“İNTERNET SAVAŞIN PARÇASI”


Güvenlik bakanı, “Bu tip olaylar, halihazırda interneti tehdit, propaganda, saldırı hazırlığı, bilgi sağlama, ideolojik yayılma, militan kazanma ve finans sağlamak için kullanan IŞİD’in bu platformu savaşın parçası olarak gördüğünün kanıtıdır” diye konuştu. İspanya devlet kanalı RTVE de, IŞİD militanının Batı’ya karşı biyolojik silahlanmayı tartıştığı birçok internet forumu olduğunu duyurdu.


Ensar el İslam adlı radikal İslamcı örgütün de kimyasal silah kullanımı konusunda birçok tweet’i bulunuyor. ABD güvenlik bakanı Jeh Johnson, daha önce biyolojik saldırı iddialarını reddetmişti. Johnson, ekim başında “IŞİD’in saldırılarında bir hastalık ya da virüs kullanabilecek kapasiteye sahip olduğunu düşünmüyoruz. Bu konuda güçlü bir istihbarat almadık” demişti. Özellikle Batı Afrika ülkeleri Gine Liberiya ve Sierra Leone’de görülen Ebola salgınında bugüne kadar 5 bin kişi öldü. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.