İskoç parti lideri, ödediği vergiye ilişkin bilgileri paylaştı

İskoç parti lideri, ödediği vergiye ilişkin bilgileri paylaştı
LONDRA (AA) - İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve İskoç Ulusal Partisinin (SNP) lideri Nicola Sturgeon, ödediği vergiye ilişkin kayıtları kamuoyuyla...

LONDRA (AA) - İskoçya bölgesel hükümetinin Başbakanı ve İskoç Ulusal Partisinin (SNP) lideri Nicola Sturgeon, ödediği vergiye ilişkin kayıtları kamuoyuyla paylaştı.

İskoç liderin vergi beyannamesini yayımlama kararı, Panama belgeleri kapsamında geç açıklama yaptığı için eleştirilen İngiltere Başbakanı David Cameron'ın, 2009-2015 döneminde elde ettiği gelirle ödediği vergilerin kayıtlarını bugün kamuoyuyla paylaşmasının ardından geldi.

Birleşik Krallık Gümrük ve Gelir Dairesinden (HMRC) alınan, 6 Nisan 2014 - 5 Nisan 2015 dönemine ilişkin gelir ve vergi kayıtlarında, Sturgeon'ın 104 bin 817 sterlin gelir elde ettiği ve 31 bin 551 sterlin vergi ödediği kaydedildi.

Konuya ilişkin konuşan Sturgeon, ülkedeki tüm siyasileri, vergi beyannamelerini kamu oyuyla paylaşma çağrısında bulunarak, "Eğer bu ülkede para kazanıyorsanız o zaman bu ülkede, o kazandığınız gelirden vergi ödemek zorunda olduğunuzu varsaymalısınız." dedi.

Birleşik Krallık'taki muhalifler, diğer siyasilerin de Cameron ve Sturgeon gibi ödedikleri vergiye ilişkin şeffaf olunması gerektiğini savunuyor.

Merkezi Panama'da bulunan hukuk firması Mossack Fonseca’ya ait yaklaşık 11,5 milyon belgenin sızdırılmasının ardından, babasının off-shore şirketiyle ilişkileri gündeme gelen İngiltere Başbakanı Cameron, hafta başında, babasının kurduğu off-shore fonunda hissesi olmadığını söylerken, perşembe günü ise fonda eşiyle hisse sahibi olduklarını ve paylarını 2010'da başbakan olmadan önce sattıklarını açıklayarak muhalefetle, halkın bazı kesimlerinin tepkisini çekmişti.

Kamuoyunu kandırmaya çalışmakla suçlanan Cameron bugün, ana muhalefet lideri olarak görev yaptığı son yıl ile başbakanlık koltuğunda bulunduğu yılları kapsayan vergi beyannamesini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.