İŞKUR'un tırı Konya'da

İŞKUR'un tırı Konya'da
 Editör
IPA II çerçevesindeki "NEET, NEET PRO Teknik Destek Projesi” kapsamında yola çıkan İŞKUR tırı Konya'ya geldi.

Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA II) çerçevesindeki “Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler (NEET) İçin İşgücü Piyasası Destek Programı (NEET PRO) Teknik Destek Projesi” kapsamında yola çıkan, 15-29 yaşlarındaki NEET'lerin İŞKUR hakkında bilgilendirilmesi ve istihdamı amacıyla Kültürpark İl Halk Kütüphanesi yanında konuşlandırılan tır, 9-10 Ekim tarihlerinde 2 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

Vatandaşların özellikle 15 – 29 yaş aralığındaki gençlerin meslek edinmeleri, üretim sürecine katılarak çalışmaları, üretmeleri ve geleceğe dair isabetli kararlar alarak güvenle işgücü piyasasına girmeleri amacıyla ‘İŞKUR Yol Arkadaşım’ projesi kapsamında hazırlanan iletişim tırında; vatandaşların iş arayışlarına destek olmak, kariyer planlarına katkı sunmak ve işgücü piyasası hakkında bilgi alabilmelerini sağlamak amacıyla danışmanlık hizmeti veriliyor.

whatsapp-image-2023-10-09-at-13-59-03-1.jpeg

NEET GENÇLİĞİ ÇALIŞMA HAYATINA KAZANDIRILMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ GRUPLARDAN BİRİSİDİR

Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş vatandaşları "İŞKUR Yol Arkadaşım" Tırını ziyaret etmeye davet ederek, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi: "İki gün süre ile Kültürpark İl Halk Kütüphanesi yanında hizmet verecek olan tır ’da verilen danışmanlık hizmeti ile vatandaşlarımızın özellikle Ne Eğitimde Ne de İstihdamda olan 15-29 yaş arasındaki gençlerin detaylı ve kapsamlı işgücü piyasası destekleri aracılığıyla istihdam edilebilirliklerinin ve işgücüne katılımlarının artırılması hedeflenmektedir. Türkiye'de işgücüne katılım ve yanı sıra istihdama katılım oranını artırmaya yönelik çeşitli faaliyetler yürütülmektedir. Bu çalışmaların nihai amacı genç olarak nitelendirdiğimiz 15-29 yaş grubunda yer alan insanlarımızı başta işgücü piyasasına en kısa sürede dahil etmek olmak üzere ileriye dönük kariyer planlamaları ve kalıcı istihdama ulaşmalarına destek olmaktır. Diğer taraftan ne işgücü piyasasına ne de eğitim sistemine dahil olamayan ve geniş bir grubunu oluşturan NEET Gençliği çalışma hayatına kazandırılması gereken en önemli gruplardan birisidir.

whatsapp-image-2023-10-09-at-13-59-03-2.jpeg

İŞ ARAYAN KAYITLARI YAPILIYOR

Gençleri bugün ve yarın burada konuşlanan 'İŞKUR Yol Arkadaşm' Tırını ziyaret etmeye davet ediyorum. İŞKUR olarak amacımız vatandaşlarımıza, özel politika gerektiren kadınlar engelliler ve özellikle ne istihdamda ne eğitimde olan, 15-29 yaş arası gençlerimizin işgücü piyasasına dahil olarak, istihdam edilebilmelerini ve üretime katılabilmelerini sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştiriyoruz. 'İŞKUR Yol Arkadaşım' Tırında iş arayan kayıtları yapılıyor. Bir danışmanlık planı uygulanıyor ve mevcut açık işlere yönlendirme yapılıyor. 2 gün hizmet verecek olan tıra vatandaşlarımızı bekliyoruz."

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.