İslam düşmanlığını spora bulaştırdılar

İslam düşmanlığını spora bulaştırdılar
Avustralya'da ırkçı grup, futbol maçında İslam karşıtı pankart açtı

MELBOURNE (AA) - Avustralya'da oynanan bir futbol karşılaşmasında İslam karşıtı pankart açıldı.

Avustralya futbolunun iki köklü takımı Richmond ve Collingwood arasında Melbourne MCG Stadyumu'nda oynanan karşılaşmada, aşırı sağ Birleşik Milliyetçi Cephe tarafından İslam karşıtı pankart açıldı.

Skor tabelasının altında açılan pankartta Birleşik Milliyetçi Cephe logosu ve Collingwood takımının sembolüne atfen "Saksağanı destekle, Camileri durdur" (Go Pies! Stop the Mosques) yazısı yer aldı.

İslam karşıtı pankarta Avustralyalılar ve Avustralya Futbol Ligi (AFL) sert tepki gösterdi. AFL Başkanı Gillon McLachlan, toplumun bazı kesimlerini karalamak için futbolun kullanılmasına hoşgörü göstermeyeceklerini vurguladı.

Pankart hakkında "Bölücü, cahil ve derinden rahatsız edici" ifadelerini kullanan McLahlan, sorumluların bulunması için polisle işbirliği yaptıklarını bildirdi.

Müslümanları hedef alan pankart, asılmasından kısa süre sonra güvenlik görevlileri tarafından indirildi.

- AFL oyuncuları pankartı kınadı

AFL'de forma giyen eski ve yeni oyuncular sosyal medya üzerinden paylaştıkları mesajlarında İslam karşıtı pankartı kınadı. North Melbourne takımı oyuncularından Majak Daw "Irkçılık benimle biter. Dün geceki olaylardan sonra bu mesajı vurgulamak, gündeme getirmek önemli." mesajını paylaştı.

Pankarttaki yazıda gönderme yapılan Collingwood takımından yapılan açıklamada, kendilerini dehşete düşüren pankartın kendileriyle bir ilgisinin olmadığı, sorumlulara stadyuma giriş yasağı getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Pankartta imzası bulunan aşırı sağcılar, Avustralya genelinde yaklaşık bir yıldır İslam karşıtı gösteriler düzenleyerek, camilerin kapatılmasını, helal ürünlerin yasaklanmasını ve Müslümanların sınır dışı edilmesini talep ediyor.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.