İslam karşıtı Wilders hükümeti kurabilecek mi?

İslam karşıtı Wilders hükümeti kurabilecek mi?
RHollanda'da Müslümanlar, 22 Kasım'da yapılan erken genel seçimlerden, Geert Wilders liderliğindeki İslam düşmanı ve aşırı sağcı Özgürlük Partisinin (PVV) birinci çıkması nedeniyle endişe görüyor.

Devlet ve Müslümanlar Arası İletişim Organı (CMO) Başkanı Muhsin Köktaş, yaptığı seçim konuşmasında "camiler, İslami okullar ve Kur'an-ı Kerim'in Hollanda'ya ait olmadığını" dile getiren Wilders'in seçimleri kazanmasının ve aşırı sağın oylarının yükselmesi Müslümanlar için büyük hayal kırıklığı parçası olduğunu söyledi.

Köktaş, "Seçimlerin sonucu hayal kırıklığının yanı sıra Müslümanların geleceği için endişe edici bir durum. Wilders, parti programını uygulama olanağı bulursa ve koalisyon ortakları buna sıcak bakarsa o zaman Müslümanlar için Hollanda yaşanmaz kıvama gelecektir." dedi.

Wilders'in seçim vaatlerinin hukuka aykırı olduğunu dile getiren Köktaş, "Belki parti faaliyetlerindeki uygulayama olmayabilir Wilders ve diğer sağ partiler, Müslümanların hayatını zorlaştırmak için ellerinden geleni sağlayacaklar Bazı şeyleri zorunlu kılmaları da katı kurallarla sağlanacaktır Bundan dolayı Müslümanların hayatı baya zorlaşacaktır." sözlerinde bulundu.

Köktaş, kamu binalarında başörtüsü yasağı getirmek isteyen Wilders'in seçimleri alması dünya genelinde şok etkisi yaptığını söyleyerek, "Bizi zor günler bekliyor. Endişelerimizi birinci ağızdan hem Wilders'a hem koalisyon ortaklarına söylemeye çalışacağız. Mümkün olduğu kadar PVV'nin parti programında bulunanların gündeme dair söz edilmemesi için mücadele edeceğiz." ifadelerini kullandı.

İslam Toplumu Milli Görüş Teşkilatları Güney Hollanda Bölgesi Dış İlişkiler Başkanı Kenan Aslan da Wilders'ın son 20 yılda yaptığı İslam karşıtı sözlerini göstererek , "Özellikle yabancılara ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık içeren bildirileri bizi tedirgin hale götürebiliyor. Geçmiş zamanlardaki sözlerine bakılırsa, camilerimizin kapatılmasına, Kur'an'ın yasaklanmasına kadar gidecek İslam karşıtı faaliyetler ve uygulamalar bizi bekliyor. Bu sebeple çok endişeliyiz." diye konuştu.

Wilders'ın, İslam ülkelerinden sığınmacı veya göçmen alınmasını durdurma vaadine değinen Aslan, "Batı'nın dünyanın farklı yerlerinde başlattığı savaş neticesinde Batı'ya yönelen sığınmacıları zor günler bekliyor." dedi.

Çifte vatandaşlığı kaldırmak isteyen Wilders'in "göçü sınırlama" vaadi ve İslam karşıtı duruşunun seçmenden karşılık aldığını söz eden Gedik, şunları söyledi: "Wilders'ın parti programında camileri kapatma, Kur'an-ı Kerim'i yasaklama gibi seçim vaatleri söz konusu. Anayasaya aykırı olduğu için belki bunları yapamaz ama seçim sonuçları Müslüman veya Türk fark etmez, yabancılar üzerinde psikolojik bir üstünlük sağlayacaklar. Bundan sebebiyetle endişeliyiz. Bu psikolojik baskı bizleri zor bir duruma sokacaktır. Bundan sonra dışlama ve ayrıştırma daha çok artacak. Endişelerimiz bu doğrultuda. Türk STK'lerine baskılar çoğalacaktır. Özellikle Ankara'nın uzun kolu (söylemini) daha sık kullanabileceklerdir. Aşırı sağın seçim sonucunda almış olduğu güçle, Türk ve Müslüman toplum üzerindeki psikolojik baskılar artacaktır."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.