"İslam, masum insanların öldürülmesin yasaklamıştır"

"İslam, masum insanların öldürülmesin yasaklamıştır"
Pakistan Ulema Konseyi (PUK) Başkanı Eşrefi: -"Pakistan'daki eğitim kurumlarına terör saldırısı düzenleyenler, İslam'a ve ülkeye hizmet etmedikleri gibi Müslüman olarak bile nitelendirilemezler. Çünkü İslam, masum insanların öldürülmesini yasaklamıştır"

İSLAMABAD - Pakistan Ulema Konseyi (PUK) Başkanı Hafız Tahir Eşrefi, eğitim kurumlarına terör saldırısı düzenleyenlerin Müslüman olarak nitelendirilemeyeceğini, İslam'ın masum insanların öldürülmesini yasakladığını söyledi.

Eşrefi, İslamabad'daki Basın Kulübü'nde yaptığı basın toplantısında, "Pakistan'daki eğitim kurumlarına terör saldırısı düzenleyenler, İslam'a ve ülkeye hizmet etmedikleri gibi Müslüman olarak bile nitelendirilemezler. Çünkü İslam, masum insanların öldürülmesini yasaklamıştır" diye konuştu.

"Eğitim kurumlarına terör saldırısı düzenleyenler, Müslümanlığı karalamak üzere ortaya çıkmışlardır ve ülkede kaos yaratıyorlar" diyen Eşrefi, ayrıca, İslam'da kızların eğitimine yönelik bir kısıtlama bulunmadığını vurguladı.

Pakistan'da Baça Han Üniversitesi'ne geçen ay silahlı saldırı düzenlenmiş, Pakistan Talibanı'na bağlı Gidar grubu üstlendiği saldırıda 25'ten fazla kişinin hayatını kaybettiği, 60'ın üzerinde kişinin yaralandığı bildirilmişti.

- PUK, İslamabad'da uluslararası konferans düzenleyecek

Eşrefi, PUK'un 10 Şubat Çarşamba günü "İslam'ın gerçek öğretilerini vurgulamak ve köktencilikle mücadele" konulu uluslararası bir konferans düzenleyeceğini ifade etti.

Başkent İslamabad'da düzenlenecek konferansa Suudi Arabistan, Türkiye, Mısır ve İran gibi ülkelerden alimlerin katılacağını belirten Eşrefi, Filistin Baş Müftüsü'nün de konferansa davet edildiğini kaydetti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.