İslam toplumları kimler tarafından yönetildiğini fark etmeli!

İslam toplumları kimler tarafından yönetildiğini fark etmeli!
İşgalci terörist İsrail, Filistin topraklarında yeni işgal planlarını devreye sokmaya devam ederken kimi Arap ülkeleri de işgali resmen onaylarcasına İsrail’le diplomatik ilişkileri resmen başlatıyor

İşgalci terörist İsrail, Filistin topraklarında yeni işgal planlarını devreye sokmaya devam ederken kimi Arap ülkeleri de işgali resmen onaylarcasına İsrail’le diplomatik ilişkileri resmen başlatıyor. NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı, “İslam toplumlarının kimler tarafından yönetildiğini fark etmesi gerekiyor” dedi

İşgalci terörist İsrail, işgal ettiği topraklarda yeni işgal planlarını devreye sokmaya devam ediyor. İsrail, yönetimi son olarak, doğa koruma alanına dönüştürme gerekçesiyle Ürdün Vadisi'nin Ağvar bölgesindeki 11 dönümlük araziye el konulması yönünde karar aldı. Toprak müsaderesinin büyük kısmının Yahudi yerleşim birimi inşaatı amacıyla yapıldığı belirtilirken, bu kadar büyük arazilere el konulmasıyla bölgede yaşayan halkın evlerini terk etmek zorunda kalacak.

SÖZDE ORTA DOĞU BARIŞ PLANINI

Netanyahu, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı sözde Orta Doğu barış planının ardından Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi ve Ürdün Vadisi'ni "ilhak" edeceğini duyurmuştu. BAE ise 13 Ağustos'ta İsrail'le vardığı normalleşme anlaşmasının, İsrail'in Batı Şeria'daki Filistin topraklarını ilhak planının durdurulmasını içerdiğini iddia etmişti. Ancak İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ilhak planından vazgeçmediklerini açıklamıştı. İsrail, 1967'de işgal ettiği Batı Şeria'da "doğa koruma alanı" ilan ettiği bölgelere el koyarak Filistinlilerin herhangi bir bina inşa etmesini engelliyor.

ARAP DÜNYASI İŞGALİ KABUL ETMİŞ VE ONAYLAMIŞ GÖRÜNÜYOR

Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan’ın başını çektiği ülkeler sözde Orta Doğu Barış Planını destekleyerek İsrail’le ilişkililerini normalleştirmeye başladı. BAE İsrail’le vize muafiyet anlaşması imzaladı. İsrail ile Bahreyn arasındaki diplomatik ilişkiler resmen başladı. İki ülke arasında kapsamlı diplomatik ilişkilerin başlatılmasına yönelik ortak mutabakat metni imzalandı. Öte yandan Siyon Dostları Müzesi, aralarında Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın da bulunduğu 11 kişiyi "Siyon Dostları" ödülüne layık gördü. Bu gelişmeler, zaten bugüne kadar Filistin davasına adeta ihanet eden kimi Arap ülkelerinin İsrail’in işgal ve eylemlerini onayladığı anlamına geliyor.

ARABACI: ‘VAAT EDİLMİŞ TOPRAKLAR’ 12 KARDEŞ ÇOBANIN KOYUN GÜTTÜĞÜ BÖLGE DEĞİL

Bölgedeki son gelişmeleri Pusula’ya değerlendiren Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı, “İnsanlığın başına bir beladır, bir çıbanbaşıdır. Kuruluşu, gelişmesi yani 14 Mayıs 1948 den günümüzde ki tavrı saldırgan bir kabile devletinin aldığı tavırdır. Bir türlü normal bir devlet tavrıyla davranmıyor” dedi. NEÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Caner Arabacı, İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) arasında imzalanan “İbrahim Anlaşması” ve son gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Caner Arabacı, “İsrail Ortadoğu’da insanlığın başına bir beladır, bir çıbanbaşıdır. Kuruluşu, gelişmesi yani 14 Mayıs 1948’den günümüzde ki tavrı saldırgan bir kabile devletinin aldığı tavırdır. Bir türlü normal bir devlet tavrıyla davranmıyor. Tabii İsrail’in bu tavrının gerisinde İsrail’in Siyonizm hedefiyle ilişkili bir niyeti var. Yani İsrail bu bölgede yaşaya bilmek için bayrağına bile iki çizgi koydu. Bu iki çizginin anlamı; Nil’den Fırat’a kadar olan bölgeyi anavatanı olarak elinde tutma niyeti var.  İsrail bunu gizlemiyor yani İsrail’in Ortadoğu’da barış niyeti yok” şeklinde konuştu.

“VAAT EDİLMİŞ” TOPRAKLAR DİYE İSRAİL ASLINDA, KENAN İLİNİ GÖRMÜYOR

İsrail’in Ortadoğu ile ilgili planlarından bahseden Caner Arabacı, “İsrail’in hedefi, Nil’den Fırat’a yani “arz-ı mevut” anlayışı da Ortadoğu’da barışı ve komşuluk ilişkilerini yok eden bir anlayış. Vaat edilmiş topraklar diye İsrail aslında Kenan ilini görmüyor, yani 12 kardeş çobanın koyun güttüğü bölge değil” ifadelerini kullandı. İsrail’e özellikle Protestan ülkelerin destek verdiğine dikkat çeken Arabacı, “İsrail’in bu tutumunu özellikle Protestan ülkeler destekliyor. İslam’a ve İslam ülkelerine karşı Yahudileri bir koçbaşı gibi kullanma düşünceleri var. İsrail’de bu konuda gönüllü davranıyor. Bu yüzden Amerika başta olmak üzere İsrail’in güvenliğini varlığını dayatıyorlar ve koruyorlar” dedi.

ARAPLAR İSRAİL’LE DAYANIŞMA İÇERİSİNDE

İsrail’in günümüzde Arap ülkeleri ile bir dayanışmanın içerisine girdiğini belirten Prof. Dr. Caner Arabacı, “Biliyoruz ki Arap-İsrail savaşında İsrail kurulduğu günün ertesi günü 1948’de dört Arap ülkesini yendi. Bu şu anlama geliyor, yani İsrail çok güçlü değil, çünkü Arap ülkelerinin yönetimleri, batılı ülkelerin maşası haline gelmiş durumda” diye konuştu.

İsrail ve Arap ülkelerinin dayanışmasını Amerika’nın sağladığını belirten Caner Arabacı, “Mısır, Suudi Arabistan ve BAE’nin başını çektiği Arap Koalisyonunun da İslam dünyasına karşı Amerika ve İsrail’in yanında yer aldığını da “İbrahim Anlaşması” ile açıkladığını ifade etti. Bununla da kalmadığını belirten Prof. Dr. Arabacı, “Mesela Filistin’e İsrail saldırırsa BAE İsrail’in yanında yer alacak diye utanmadan açıklama yaptı. Yani bu ne Arap olmaya sığar ne de Müslüman olmaya sığar. Çünkü o toprakları, Filistin’i gördüğünüz zaman, orada ki zulmü hissetmemeniz mümkün değil. Bütün dünyada duvarlar yıkıldı, utanç duvarları. İsrail ise şimdi 700 km duvar ördü. Yani Filistin’i açık hava hapishanesine alan insanlık dışı bir rejim ve idare geliştirdi” dedi.

İSLAM MEDENİYETİNE DÜŞMAN OLANLARIN YERİ TÜRKİYE’NİN YANI DEĞİLDİR

İsrail ve Arap ülkelerinin kurmuş oldukları koalisyonun Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin karşısında durduğunun ifadelerini kullanan Caner Arabacı, “Yani normal bu çünkü haçlı emellerine hizmet eden ve İslam medeniyetine düşman olanların yeri Türkiye’nin yanı değildir. Yani Suudi Arabistan kutsal toprakların yöneticisi bir haçlı devleti konumundadır. Bunu Türkiye’nin iyi idrak etmesi lazım, Suudi yönetimi görünüşte bir İslam devleti durumundadır ama durduğu yer İslam medeniyetinin yeri değildir. Durduğu yer haçlıların yanıdır, İsrail’in yanıdır. Onun için Müslüman toplumlarının, halklarının şu son realiteyi görmeleri lazım, başlarında ki sömürge yönetimlerinin kimin emellerine hizmet ettiğini fark etmeleri lazım. Zaten BAE biliyorsunuz 2016 darbesinde de Amerika’nın ve FETÖ ekibinin yanında yer almıştı yani yeni değil bu tutum. Mesela Türkiye’nin aleyhine olan terör hareketinde de terörün yanında yer alıyor” şeklinde konuştu.

AMERİKA ARABİSTAN’DAN PARA ALIYOR

Amerika’nın sürekli olarak Arabistan’dan para aldığını söyleyen Dekan Arabacı, “Arabistan’dan durmadan para sızdırıyor biliyorsunuz Arabistan’ın 800 milyar dolardan fazlası Amerika’da ve ihtiyaç duydukça da almaya devam ediyor. Ve sürekli tehditler savuruyor şu kadar para verin vermezseniz sizi kollamayız iki hafta sonra yıkılırsınız. Bu kadar açık rezalet olur mu? Diplomatik rezalet bu ve Arabistan buna bir açıklama yapmadı. Yani Amerika diyor ki biz seni korumazsak sen yönetimin başında duramazsın. Dolayısıyla Amerika’ya olan bağlılık, sömürgecilere olan bağlılık İslam düşmanlığı getiriyor. Gariban düşmanlığını, Filistinli düşmanlığını getiriyor” ifadelerini kullandı.  İslam ülkelerinin yönetimde ki bu ülkelerin İslam dünyasına karşı İsrail’i tercih ettiğini ve bunun nedeninin ise koltuklarını korumak istediklerini belirten Arabacı, bu koltuğun onlara da yönettikleri topluma da hayır getirmeyeceğini söyledi. Arabacı, “Amerika ve Avrupa’nın da Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi sevmedi çünkü seçilmiş bir cumhurbaşkanı olduğu için onu devirecek bir alet buldular ve koca bir ülkeyi o diktatör eliyle yönettiriyorlar ve o diktatör döneminde de en büyük hizmet İsrail’e oldu. Çünkü Filistin’in bütün nefes boruları Mısır eliyle kesildi, kimin için? Yahudiler için, İsrail için” ifadelerine yer verdi.

İSLAM TOPLUMLARININ KİMLER TARAFINDAN YÖNETİLDİĞİNİ FARK ETMESİ GEREKİYOR.

Şu anki Mısır yönetiminin İsrail lehine yaptıklarına bakılırsa bile anlaşılabileceğine değinen Caner Arabacı, “Sadece Gazze’de ki, Mısır’ın İsrail lehine yaptıklarına bakılsa bile yeter, Arap dünyasını utandırma adına. Bin civarında yol kapatıldı. Ekmek alacaksınız, ilaç alacaksınız. İsrail zaten duvarla çevirmiş kıstırmış… Buna Arap yönetimleri de İsrail lehine yolları, geçiş yerlerini kapatarak kendi güya Arap halkını, Müslüman halkını boğmaya devam ediyor. Son tavırları da bundan farklı değil. İslam toplumlarının kimler tarafından yönetildiğini bu açıdan fark etmesi gerekiyor” dedi. (Esra Örengül)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.