İslam’a zarar vermeye kimsenin gücü yetmez

İslam’a zarar vermeye kimsenin gücü yetmez
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu başta Fransa olmak üzere, batılı ülkelerin Hazreti Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V)’e hakaret içeren davranışları üzerine Hazreti ..

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu başta Fransa olmak üzere, batılı ülkelerin Hazreti Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa (S.A.V)’e hakaret içeren davranışları üzerine Hazreti Mevlânâ’nın evrensel mesajlarını hatırlatarak “Kâinatın yaratıcısı Yüce Allah’ın koruması altındaki İslâm dinine zarar vermek hiçbir batılın Batılı devletlerin yüzlerce yıldır halkları İslam korkusuyla etkileyip uhdesinde tutmaya gayret ettiğine işaret eden Köseoğlu, “Başta Hazreti Mevlânâ olmak üzere büyük mütefekkirler İslam fikrini yeryüzüne gergef misali işleyip insanların gönlüne nakşettiler. Fransa’dan Hollanda’ya, Almanya’dan Amerika’ya kadar yayılan Mevlânâ öğretileri İslam’ın nurunu batı insanına tanıtmış ve karşılık da bulmuştur” diye konuştu.

HZ. MEVLÂNÂ’NIN GÖNÜL DİLİ BATI’YA ULAŞTI

Hazreti Mevlânâ’nın İslam’ı batı insanına sevdirdiğine işaret eden Köseoğlu, “Hazreti Mevlânâ hayattayken İslâm memleketleri önce Haçlılar tarafından yakıldı, yıkıldı. Sonra Moğollar vahşi kurtlar gibi oraları adeta istila edip camileri yaktı, Müslümanları kılıçtan geçirdi. Bu en buhranlı devirde dahi Mevlâna karamsar olmadan, Kur’an’ın müjdesine sarılıp beyitlerinde ‘İslâm’ın sonsuza kadar yaşayacağını’ söylemiştir. Konya’dan dünyaya yayılan bu evrensel mesajlar günümüzde de küfrün bekçisi devletleri korkutmaktadır” diye konuştu.

İslam’ın vakarı emrettiğine de vurgu yapan TYB Başkanı Köseoğlu, “Bilhassa sosyal medya denilen platformlarda Hollanda ve Fransa gibi ülkelerde yapılan hakaretlerin tesirine kapılan bazı Müslümanlar da adeta onlara aynı dille cevap verme yarışına girmektedir. Oysa İslam vakarlı olmayı tavsiye etmektedir. Bütün Müslümanların bu çetin süreçte İslam’ın ipine sımsıkı sarılarak küfre karşı diri ve iri durmaları niyazımızdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.