İspanya Dışişleri Bakanı Manuel Ramallah'ta

İspanya Dışişleri Bakanı Manuel Ramallah'ta
Manuel Ramallah' ta.

RAMALLAH (AA) - İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel, Filistinli mevkidaşı Riyad el-Malki ile bir araya geldi.

Manuel, Filistinli mevkidaşı Riyad el-Malki ile Ramallah'taki Filistin Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, "İspanya, bağımsız devletlerini kurmaları için Filistin halkını desteklemeye devam etmenin yanı sıra halkına en iyi hizmetleri sunma imkanına sahip Filistinli güçlü uluslararası kurumların inşa edilmesi için de çabalarını sürdürecek" dedi.

Manuel, "İspanya, 2015'in başından itibaren Güvenlik Konseyi üyesi olmasından sonra Filistin halkının meşru haklarını Güvenlik Konseyi, Avrupa Birliği ve diğer uluslararası formlarda desteklemeyi sürdürecek" diye konuştu.

 İspanya'nın Avrupa Birliği'nde Filistin konusunda sergilediği tavırdan övgüyle bahseden Filistinli bakan Malki de Filistin devletini tanımaları ve daha çok destek çıkmaları için Avrupa ülkeleri parlamentolarına çağrıda bulundu.

Malki, İsrail'in son zamanlarda dondurduğu Filistinlilere ait vergi gelirini aktarmasının yanı sıra Filistin halkına yönelik ihlallerine son vermesi için uluslararası toplumdan destek talep etti.

Malki ve Manuel ayrıca, İspanya-Filistin ilişkileri konusunda varılan iki anlaşmayı imzaladı. 

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel'in yarın İsrail ve Gazze Şeridi'ni ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.