İspanya hükümeti 2021'de 30 milyon doz Kovid-19 aşısı bağışladı

İspanya hükümeti 2021'de 30 milyon doz Kovid-19 aşısı bağışladı
İspanya'da sol koalisyon hükümeti, bu yıl 30 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı bağışladığını açıkladı.

İspanya'da sol koalisyon hükümeti, bu yıl 30 milyon doz yeni tip koronavirüs (Kovid-19) aşısı bağışladığını açıkladı.

Hükümetin, 2021 yılı içinde 30 milyon doz Kovid-19 aşısı bağışlama vaadinin yerine getirilmesi sebebiyle Madrid'deki Başbakanlık konutunda düzenlenen törene, Başbakan Pedro Sanchez, Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ve Sağlık Bakanı Carolina Darias katıldı.

Başbakan Pedro Sanchez, burada yaptığı konuşmada, 2022'nin ilk çeyreğinde bağışlanan Kovid-19 aşılarının sayısının 50 milyon doza çıkacağını söyledi.

İspanya'nın dünyada en fazla Kovid-19 aşısı bağışlayan ülkeler sıralamasında 5. olduğunu ve bu dayanışmasının Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus tarafından takdir edildiğini aktaran Sanchez, aşı bağışı için önceliklerini Latin Amerika ülkelerine verdikten sonra şimdi Kuzey Afrika ülkelerine yöneldiklerini kaydetti.

Sanchez, "Virüse karşı hepimiz güvende olmadığımız sürece, gerçek anlamda korunmuş olmayacağız. Böyle büyük bir küresel salgına karşı verilecek cevap koordineli ve çok taraflı olmalıdır." dedi.

İspanya'da mevcut durumda 12 yaş üstü nüfusun yüzde 89'unda iki dozluk aşılama süreci tamamlanırken, 60 yaş üstüne 3. doz aşılara da başlandı.

Kovid-19'da yeni vakaların ve buna bağlı olarak önlemlerin arttığı Almanya, Avusturya ve Yunanistan gibi bazı Avrupa ülkelerine nazaran salgınla mücadelede daha iyi durumda olan İspanya'da, günlük vaka sayıları 6 binlerde, ölü sayıları da 30-50 aralığında seyrediyor.

Ülkede, Bask, Balear Adaları ve Katalonya özerk yönetimlerinde, kapalı eğlence mekanlarındaki doluluk oranının yüzde 75 ile sınırlı tutulması gibi bazı kısıtlamalar uygulanırken, Bask yerel yönetimi restoranlara ve eğlence merkezlerine sadece aşı sertifikası ile giriş kısıtlaması getirilmesini talep ediyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.