İsrail ablukasının gölgesinde: Gazze'de yemekler odun ateşinde pişiriliyor

İsrail ablukasının gölgesinde: Gazze'de yemekler odun ateşinde pişiriliyor
Türk Kızılay, haftalardır İsrail'in ambargosu ve bombardımanına maruz kalan Gazze'de gazın bitmesi ve olmaması nedeniyle dağıtılan yemekleri odun ateşinde pişiriyor.

Türk Kızılay, haftalardır İsrail'in ambargosu ve bombardımanına maruz kalan Gazze'de gazın bitmesi nedeniyle dağıtılan yemekleri odun ateşinde pişiriyor.

BİN 500 AİLEYE GIDA KOLİSİ VE 12 BİN SICAK YEMEK DAĞITIMI GERÇEKLEŞTİRDİ.

Bir haftalık gıda stoku kalan Gazze'ye daha fazla yardım girişi olması için temaslarını sürdüren Türk Kızılay, Gazze içerisinde okullara sığınan sivil halka sıcak yemek ve gıda kolisi ulaştırıyor. Gaz stokunun bitmesi sebebiyle odun ateşinde pişirilen yemekler, özellikle okullara sığınan halka dağıtılıyor.

Beyt Lahye Okulu'na sığınmak zorunda kalan savaş mağdurları ve kamplardan gelenlere kısıtlı imkanlarla destek olduklarını aktaran Kızılay'ın Gazze'deki yerel görevlisi, odun ateşinde yemek yaparak dağıttıklarını ifade etti. Kızılay'ın Gazze'de bulunan aşevinden de ailelere yönelik sıcak yemek desteği sürüyor.

İnsani yardım lojistiğinde tecrübe sahibi olan Türk Kızılay, Gazze'ye yardımların girişinin sistemli bir şekilde yürütülmesini de sağlayacak. Gazze'ye Mısır'ın Refah Sınır Kapısı üzerinden ulaştırılacak yardımların lojistik koordinasyonunda görev almak üzere Mısır'da 4 kişilik Türk Kızılay ekibi görevlendirildi.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.