İsrail askerinin yaralı Filistinliyi öldürmesi

İsrail askerinin yaralı Filistinliyi öldürmesi
Hamas:- "İsrail, Filistinlilere karşı her gün işlediği suçlar sebebiyle dünya terörü ve suçların sembolü olarak kalacak

GAZZE (AA) - Hamas, ABD'li bir grup senatörün, "İsrail ordusunun, Filistinlilere yönelik kasıtlı infazları"nın araştırılması yönündeki talebini memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı.

ABD'li senatörlerin söz konusu talebine ilişkin Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, "Bu talep, İsrail'in ırkçılığı ve Filistin halkına yönelik işlediği çirkin suçların, dünya genelinde idrak edildiğini ortaya koyuyor. İsrail, Filistinlilere karşı her gün işlediği suçlar sebebiyle dünya terörü ve suçların sembolü olarak kalacak." denildi.

İsrail'de yayımlanan Haaretz gazetesi, bugünkü sayısında, ABD'li 11 senatörün, "İsrail ordusunun, Filistinlilere yönelik kasıtlı infazları" için soruşturma açılması talebinde bulunduğu şeklindeki habere yer vermişti.

ABD Demokrat Parti Senatörü Patrick Leahy de geçen ay, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'e gönderdiği mesajında, "İsrail askerlerinin Filistin halkına yönelik yargısız infazlarına" ilişkin haberlerin incelenmesini talep etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da Leahy'e tepki göstererek, dün yaptığı açıklamada, "İsrail askerleri ve güvenlik güçlerinin katil olmadığı, canlarını ve masum sivilleri koruduğunu" belirtmişti.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da geçen hafta perşembe günü "bir askeri bıçakladığı" iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif'i vurmuştu. Yerde yaralı halde yatan Şerif'in kafasına bir İsrail askeri tarafından ateş edilmesi, kameralara yansımıştı.

Filistin kamuoyunda infiale yol açan görüntüler, uluslararası toplumun da tepkisini çekmiş, Birleşmiş Milletlerden (BM) yapılan açıklamada, yaralı Filistinlinin vurularak öldürülmesi "korkunç, ahlaksız ve gayri adil" bir fiil şeklinde tanımlanarak, kınanmıştı.

İsrail ordusu ise görüntünün yayınlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma bitinceye kadar da askerin görevine ara verildiğini duyurmuştu. İsrail mahkemesi ise duruşmada, "makul şüphe bulunduğunu ancak yeterli delil bulunmadığını" savunmuş, askerin serbest bırakılması yönünde karar vermişti.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.