İsrail askerinin yaralı Filistinliyi öldürmesi

İsrail askerinin yaralı Filistinliyi öldürmesi
Yerde yaralı halde yatan Filistinliyi vurarak öldüren İsrail askeri, "hapishaneden açık askeri üsse transfer edilecek ve cinayet yerine kasıtsız adam öldürmeden" yargılanacak- İsrail Başbakanı Netanyahu:- "Son aylarda askerlerimiz kendilerini öldürmek içi

KUDÜS (AA) - Yerde yaralı halde yatan Filistinliyi vurarak öldürdüren İsrail askerinin "hapishaneden açık askeri üsse transfer edileceği ve cinayet yerine kasıtsız adam öldürmeden yargılanacağı" bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, yerde yaralı halde yatan Abdulfettah eş-Şerif isimli Filistinliyi başından vurarak öldürdüğü anın görüntüleri ortaya çıkan İsrail askerinin yargılandığı davaya bakan askeri hakim, sanığın, hapishaneden bir açık askeri üsse transferine karar verdi.

Jerusalem Post gazetesi, askerin yarın öğleden sonra askeri üsse götürüleceğini ve cinayet yerine "kasıtsız adam öldürmeden" yargılanmasının beklendiğini yazdı.

- Netanyahu: Askerlerden stres altında karar alması isteniyor

Öte yandan yargılanan askerin babası ile konuşan İsrail Başbakanı Netanyahu, yargı sürecinin adil ve profesyonelce işleyeceğinden emin olduğunu söyledi.

Başbakanlık ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Netanyahu'nun, "Son aylarda askerlerimiz kendilerini öldürmek için terör saldırısı düzenleyen katillere cesurca karşı durdu. Askerlerden sahada stres altında ve belirsiz koşullarda karar vermeleri isteniyor. Soruşturmanın tüm bu koşulları göz önünde bulundurduğundan eminin" şeklindeki ifadelerine yer verildi.

İsrail ordusuna ve soruşturmaya "güveninin yüzde yüz" olduğunu vurgulayan Netanyahu, yargılanan askerin babasına da "orduya ve soruşturma sürecine güvenmesi gerektiğini" söyledi.

İsrail askerleri, işgal altındaki Batı Şeria'da geçen hafta perşembe günü "bir askeri bıçakladığı" iddiasıyla 21 yaşındaki Filistinli Abdulfettah eş-Şerif'i vurmuştu. Yerde yaralı halde yatan Şerif'in kafasına bir İsrail askeri tarafından ateş edilmesi, kameralara yansımıştı.

Filistin kamuoyunda infiale yol açan görüntüler, uluslararası toplumun da tepkisini çekmiş, Birleşmiş Milletlerden (BM) yapılan açıklamada, yaralı Filistinlinin vurularak öldürülmesi "korkunç, ahlaksız ve gayri adil" bir fiil şeklinde tanımlanarak, kınanmıştı.

İsrail ordusu ise görüntünün yayınlanmasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını, soruşturma bitinceye kadar da askerin görevine ara verildiğini duyurmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.