İsrail askerlerinden "işkence" gibi gözaltı

İsrail askerlerinden "işkence" gibi gözaltı
Doğu Kudüs'ün İseviye mahallesinde gece baskınıyla ailesi gözaltına alınan 2 buçuk yaşındaki Filistinli bebek, götürüldükleri karakolun önünde saatlerce yalın ayak bekletildi- Baba Derviş:- "Önceki gece saat ikide eve baskın yapan askerlerin komutanı, ell

KUDÜS (AA) - Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki evlere her gün baskınlar düzenleyen İsrail askerlerinin, ailesini "şiddet kullanarak" gözaltına aldığı 2 buçuk yaşındaki bebeği yalın ayak saatlerce karakolun önünde beklettiği belirtildi.

Derviş ailesi, İsrail askerlerinin evlerine düzenlediği baskın sırasında kendilerine uyguladığı şiddeti ve başından geçenleri AA muhabirine anlattı.

Derviş bebeğin babası Tarık Derviş, "Gece saat ikide kapımızı çalan İsrail askerleri 'açın yoksa kırarız' diye bağırmaya başladı. Kapıyı açarak evi arama izinleri olup olmadığını sorduğumda, beni kenara iterek ellerimi arkadan bağladılar. Başlarındaki komutan bana 'burası senin değil benim evim, istediğimi yaparım' diye bağırdı. Askerlerden biri de yaşananları telefonuyla videoya çekmek isteyen kızımı tokatlayıp kenara ittikten sonra elindeki telefonu kırdı" dedi.

Askerlerin gece baskınının, "17 yaşındaki oğlu Lait'in taş attığı" iddiasıyla yapıldığını öğrendiklerini belirten baba Derviş, "Askerlere 'Neden çocuklarımı dövüyorsunuz?' diye sordum. Cevap vermeden dövmeye devam ettiler" diye konuştu.

Sabah saat 6'ya doğru Doğu Kudüs'ün Selahaddin caddesindeki polis karakoluna götürüldüklerini söyleyen Filistinli baba, kendileri karakoldayken 2 buçuk yaşındaki çocukları Derviş Derviş'in çıplak ayaklı olarak karakolun dışında saatlerce bekletildiğini dile getirdi.

Baba Derviş, gözaltının ardından 17 yaşındaki oğlu Lait'in de tutuklanarak hapse gönderildiğini dile getirdi.

- "Çocuğumun üzerine yatırıp sırtıma çıktılar"

Baskın sırasında 2 buçuk yaşındaki oğlunun sürekli ağladığını söyleyen anne Tahrir Derviş ise şunları kaydetti:

"Askerler eve girince hemen oğlumun uyuduğu odaya koştum. Bir asker arkamdan gelerek yavrumu ayağından tuttu ve yataktan yere attı. İki buçuk yaşındaki oğlumu yerden alarak oturma odasına döndüğümde eşimi, 15 yaşındaki kızımı ve 17 yaşındaki oğlumu dövdüklerini gördüm. Evin içerisine göz yaşartıcı gaz sıkan askerlerden biri beni iki buçuk yaşındaki evladımın üzerine yatırdı. Sırtıma çıkarak bu şekilde dakikalarca bekletti."

Filistinli ailenin anlattıklarına ilişkin İsrail polisinden henüz bir açıklama yapılmadı.

İsrail askerleri Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te evlere baskınlar düzenleyerek, çeşitli gerekçelerle Filistinlileri gözaltına alıyor.

Filistin Esirler Cemiyeti, Damir (Vicdan) Esirleri Koruma ve İnsan Hakları Kurumu ile Esir İşleri Heyeti tarafından dün yapılan ortak açıklamada, "İsrail güçleri, geçen ay Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de 140'ı çocuk, 18'i kadın 616 Filistinliyi gözaltına aldı" denildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.