İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını

İsrail Askerlerinin Mescid-i Aksa Baskını
Saadet Partisi Antalya Kadın Kolları üyesi bir grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırını protesto etti

 Saadet Partisi Antalya Kadın Kolları üyesi bir grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik saldırını protesto etti.

Kazım Karabekir Caddesi'nde toplanan grup, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya saldırına, Filistin bayrakları açarak ve İsrail aleyhine slogan atarak tepki gösterdi.

Muratpaşa Kadın Kolları Başkanı Fatime Güldal Uraz, yaptığı konuşmada, İsrail askerlerinin Mescid-i Aksa'ya postallarıyla girmeleri ve yapılan zulmün kabul edilemez bir hareket olduğunu ifade etti.

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa konusunda sadece Filistinlilerin değil, bütün İslam dünyasının imtihandan geçtiğini belirten Uraz, "İslam ülkeleri yöneticileri, İsrail karşısında ortaya koydukları duyarsızlığın hesabını ne ümmet ne de tarih önünde verebilecektir" dedi.

İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının sebebinin Müslümanların ümmet bilincinde olmamalarından kaynaklandığını savunan Uraz, şöyle konuştu:

"Zulüm karşısında ümmet olarak susmamalıyız. Çünkü zulme rıza da zulümdür. Mescid-i Haram, Mescid-i Nebevi, Mescid-i Aksa sadece civar halkın malı değil, ümmetin ortak değeridir. Bunun için tüm konuyu sürekli işlemeli bir bilinç oluşturulmalı. Her birimiz fert olarak İsrail mallarına ekonomik ambargo uygulamalıyız. Bu nedenle tüm kardeşlerimizi İsrail mallarını boykot etmeye çağırıyoruz."

Grup, açıklamanın ardından olaysız şekilde dağıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.