İsrail Başbakanı Netanyahu:

İsrail Başbakanı Netanyahu:
"(Barış görüşmeleri) Bu konudaki görüşüm hakkında bazı şüpheler olduğunu biliyorum ancak kesin bir şekilde ifade etmeme müsaade edin, müzakerelere ön koşul olmadan herhangi bir zamanda herhangi bir yerde başlamaya hazırım"- "Barış, BM Güvenlik Konseyi tas

WASHINGTON (AA) - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmelerine ilişkin, "Müzakerelere ön koşul olmadan herhangi bir zamanda herhangi bir yerde başlamaya hazırım." dedi.

Netanyahu, ABD’de Kongre üzerinde önemli nüfuza sahip Yahudi lobi kuruluşu Amerikan-İsrail Halkla İlişkiler Komitesinin (AIPAC) başkent Washington’daki yıllık konferansına video konferans yoluyla katılarak bir konuşma yaptı.

Konuşmasının başında Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen terör saldırılarında hayatlarını kaybedenlere başsağlığı dileyerek başlayan Netanyahu, Paris’ten, San Bernardino’ya, İstanbul’dan Brüksel’e kadar tüm terör saldırılarını kınadıklarını bildirdi.

Teröristleri yenmek için birlikte hareket etmeleri gerektiğini vurgulayan Netanyahu, bu tür saldırıların hiçbir mazeretinin olamayacağını ifade etti.

Netanyahu, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu’nda her yıl 20’ye yakın "düşmanca kararlarla" İsrail’in kınandığını belirterek, sadece BM Genel Kurulu’nun İsrail’i tek başına "azarlama ve kınama" siciline sahip olduğunu anlattı.

Netanyahu, BM Güvenlik Konseyi’nde İsrail aleyhinde bazı şartların getirilmek istendiğine dikkati çekerek, İsrail’i baskı altına alacak herhangi bir tasarının barış umudunu yıllarca ortadan kaldırabileceğini ileri sürdü.

Bu noktada ABD’nin herhangi bir BM tasarısını reddetme politikasını devam ettirmesini umduğunu kaydeden Netanyahu, "Barış, BM Güvenlik Konseyi tasarılarıyla değil, taraflar arasında doğrudan görüşmelerle gelecek." ifadesini kullandı.

Netanyahu, barışın tesis edilebilmesi için iki devletli çözümden yana olduğunu özellikle kendisine yöneltilen eleştirilerden dolayı bir kez daha vurgulamak istediğini belirterek, "Bu konudaki görüşüm hakkında bazı şüpheler olduğunu biliyorum ancak kesin bir şekilde ifade etmeme müsaade edin, müzakerelere ön koşul olmadan herhangi bir zamanda herhangi bir yerde başlamaya hazırım." diye konuştu.

Netanyahu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın ise görüşmelere başlamaya yanaşmadığını iddia etti. Kendilerindeki müzakerelere başlama istekliliğinin Ramallah’ta bulunmadığını ileri süren Netanyahu, Filistin yönetiminin son yıllarda masaya oturmaktan kaçındığını belirtti.

Geçtiğimiz yıl İran ile Batılı güçler arasında nükleer anlaşmanın imzalandığı dönemde İsrail’in arkasında durmasından dolayı AIPAC’e teşekkür eden Netenyahu, ABD ile aralarındaki belirli konulardaki farklılıklara rağmen, iki ülkenin müttefikliğinin sarsılmayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.