İsrail çekilmedikçe barış olmaz
Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar, "İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarından tamamen çekilmedikçe Ortadoğu'da kapsamlı ve adil bir barış gerçekleşmez" dedi.
Arap Birliği'nin dönem başkanı olan Mizvar, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın çağrısı üzerine düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin sorununa değindi.
Arap dünyasının Filistin'e "verdiği desteğin" önemini vurgulayan Mizvar, "İsrail, işgal altındaki Filistin topraklarından tamamen çekilmedikçe Ortadoğu'da kapsamlı ve adil bir barış gerçekleşmez" diye konuştu.
Toplantıda, "İsrail yönetiminin barış müzakereleri çerçevesinde salıvermesi öngörülen Filistinli tutukluların 4. grubunu bırakmaması, İsrail'in Batı Şeria ve Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşim birimleri faaliyetleri gibi öncelikli meseleler ile genel hatlarıyla Filistin meselesindeki gelişmeler" ele alınıyor.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.