İsrail, esir takası kapsamında 369 Filistinliyi serbest bıraktı
İsrail ile Hamas arasında 19 Ocak'ta yürürlüğe giren ateşkes anlaşması kapsamında 6. esir takası gerçekleşti. İsrail'in Batı Şeria'daki Ofer Hapishanesi'nden serbest bıraktığı 369 Filistinliden 333'ü, Gazze Şeridi'ne ulaştı.
İHA'nın haberine göre: Hamas'ın serbest bıraktığı 3 İsrailli esire karşılık İsrail de Filistinli mahkumları tahliye etti. Otobüslerle taşınan mahkumlar, sağlık kontrolleri için Han Yunus'taki Avrupa Gazze Hastanesi'ne getirildi. Burada aileleri tarafından tekbirler ve gözyaşlarıyla karşılanan bazı mahkumlar, İsrail hapishanelerinde maruz kaldıkları işkenceler nedeniyle tedavi altına alındı.
Serbest bırakılan mahkumlardan Enver Kotkot, hapishanedeki koşulları "çok zor" olarak nitelendirerek, "Dayak, aşağılama ve saldırı her gün tekrarlanıyor" dedi. Muhammed Basil Samir ise mahkumların zor şartlar altında tutulduğunu belirterek, "Umarım tüm mahkumlar derhal serbest bırakılır" ifadelerini kullandı.
Hastanede, ailesinin İsrail saldırılarında öldüğünü öğrenen bir Filistinli mahkum ise secdeye kapandı.
İsrail yönetimi, 36'sı müebbet hapis cezasına çarptırılan, 111'i ise 7 Ekim 2023 sonrası Gazze'de tutuklanan toplam 369 Filistinliyi serbest bıraktı.
Kaynak:İhlas Haber Ajansı
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.