İsrail, Filistinlilere ait 2 evi yıktı

İsrail, Filistinlilere ait 2 evi yıktı
İsrail, Doğu Kudüs'te "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle Filistinlilere ait 2 evi yıktı

KUDÜS (AA) - İsrail'in, Doğu Kudüs'te "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle Filistinlilere ait 2 evi yıktığı bildirildi.

Evlerden birinin sahibi olan Filistinli İyad Ebu Muhamid, askerlerin eşlik ettiği İsrail'e bağlı Kudüs Belediye ekiplerinin daha önce uyarmadan "Suvar Bahir" beldesindeki 2 evi yıktığını söyledi.

Muhamid, "Yıkılmadan önce 6 kişilik ailemle 200 metrekare olan bu eve taşınmak istiyordum. Belediye evin ruhsatsız yapıldığını iddia ediyor. Ancak onlar Kudüs'teki Filistinlilerin ruhsat almasına kısıtlama getiriyorlar" diye konuştu.

Vadi Hulva İnsan Hakları Bilgi Merkezi de yıkılan diğer evin Silvan beldesinde 220 metrekare ve henüz yapım aşamasında olduğunu belirtti.

Yahya Muhsin isimli bir Filistinliye ait olan evin askerler tarafından ruhsatsız olduğu gerekçesiyle yıkıldığı kaydedildi.

İsrail askerleri, Filistinlilere ait evlere zaman zaman baskınlar düzenleyerek, "ruhsatsız oldukları" gerekçesiyle buldozerlerle yıkıyor veya bombayla havaya uçuruyor. Söz konusu uygulamanın hiçbir hukuki dayanağının bulunmadığını vurgulayan Filistinliler, bunun "İsrail'in yıldırma politikalarının parçası olduğunu" belirtiyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.