İsrail Gazze'yi tekrar vurdu

İsrail Gazze'yi tekrar vurdu
Hamas, Filistin halkına Batı Şeria, Kudüs ve Gazze'de sınıra yakın noktalarda toplanmaya ve Kudüs'ü savunmak için İsrail ordusuyla çatışmayı sürdürmeye çağırdı.

Reuters haber ajansı da İsrail'in bu sabah Gazze Şeridi'ne yönelik hava saldırılarını sürdürdüğünü duyurdu. Saldırı sonucu 6'sı çocuk 25 kişinin yaralandığı açıklandı. Dün yapılan saldırılarda 2 Filistinli yaşamını yitirmişti.

Trump'ın Kudüs kararının ardından Batı Şeria, Gazze ve Kudüs'te sular durulmuyor. Dün İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları bugün sabah saatlerinden itibaren de sürdü. Saldırıda, 6'sı çocuk 25 kişi yaralandı. 

Bu sabah düzenlenen saldırılarda ölü ve yaralı olup olmadığı henüz açıklanmadı.

Dün iki Filistinli öldürüldü

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail savaş uçaklarının Gazze'nin güneyine düzenlediği hava saldırısında 20 yaşındaki Filistinli genç Abdullah el-Atl ile 30 yaşındaki Muhammed es-Safedi'nin öldüğünü açıkladı. 

Gazze'deki emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İsrail savaş uçakları, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'na ait 3 farklı noktaya saldırı düzenledi.

Kaynaklar, Gazze'nin orta kesimindeki bir noktaya 3, güney kesimindeki Han Yunus kentinde bir noktaya 2, kuzeyine de 2 füze ile saldırı gerçekleştirildiği aktarıldı.  İsrail'in, dün akşam abluka altındaki Gazze'nin batı ve kuzey kesimlerinde 3 farklı noktaya düzenlediği hava saldırılarında 1'i çocuk 15 kişi yaralanmıştı. 

Hamas'tan 'intifada' çağrısı

Hamas'tan yapılan açıklamada, halka tüm grup ve direnişçileriyle adil talepleri gerçekleşinceye kadar intifadayı sürdürmeye çağrısında bulunuldu. Filistinlilerin gücünü, birlik ve beraberlikten aldığı vurgulanan açıklamada, "Bu nedenle direniş sancağı altında herkesi birleşmeye çağırıyoruz. Filistin halkı, haklarını geri alıncaya kadar intifadayı sürdürecek." ifadesine yer verildi. Açıklamada ayrıca Arap ve İslam dünyasından, Filistin halkına destek vermesi ve İsrail ile ABD'nin gerçek yüzünün ortaya çıkarılması için gayret göstermesi istendi. Trump, ayrıca Dışişleri Bakanlığına, ülkesinin Tel Aviv'deki büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması için hazırlıklara başlaması talimatı verdiğini açıklamıştı.

BM'de İsrail'den tehdit gibi açıklama

New York'taki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Merkezi'nde düzenlenen Güvenlik Konseyi'de konuşan İsrail Büyükelçisi Danny Danon, Kudüs'ün başkent ilan edilmesi konusunda Filistinlilerin, "Her zaman yaptıkları gibi şiddeti seçebileceğini ya da müzakere masasında kendilerine katılabileceklerini" söyledi. Danon, "ABD'nin açıklaması Filistinliler ve dünyanın bütün ulusları için bir gerçeklik kontrolü yapmalarını sağlamaktır" dedi. Danon, "Kudüs'ün İsrail'in başkenti olmadığı yerde asla barış olmayacağını bu ülkeler öğrenmeli" diye konuştu.

ABD'den İsrail'e destek

Kudüs'ün İsrail'in başkenti olarak tanınmasında, Trump'ı destekleyen ABD'nin BM Daimi Telcisi Nikki Haley ise, İsrail'in bütün uluslar gibi başkentini belirleme hakkına sahip olduğunu savundu. İsrail'in tüm yönetim birimlerinin Kudüs'te olduğunu söyleyen Haley, "Kudüs İsrail Parlamentosu'na, Anayasa Mahkemesi'ne, Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a, bakanlıkların birçoğunun ev sahibi. Yabancı elçiliklerin orada bulunması basit bir sağduyu sorunu" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.